X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr cytologia a plamienie
Odpowiedz

cytologia a plamienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gosiek77 Znajoma

Wysłany: 2 maja 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Mialam 4 dni temu cytologie,lekarz mi powiedzial ze sie "spielam"i ze moge plamic. Zalozyl mi lekarstwo i nie plamilam. Natomist dzisiaj zobaczylam jasno rozowy sluz na papierze. Mialyscie plamienie dopiero po tylu dniach?nic mnie nie boli, mam sie obawiac?

2nn33e3kahe13vzw.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to jednorazowe to nie leć do szpitala ale powiedz lekarzowi o tym, gdyby to była świeża krew to jedz na IP. Brązowa i jasnoróżnowa nie świadczy aż tak bardzo o jakimś poronieniu ale co nie oznacza, że nie może ono nastąpić. Obserwuj śluz i powiedz lekarzowi. Gdyby coś się działo to jedz na IP.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze po badaniu gin. a tym bardziej cytologi plamie 2 dni. Najpierw czerwoną krwią ana drugi dzien brązową. Jest to skutek moich mieśniaków.

• OvuFriend

Wysłany: 3 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• Martii Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Wpadłam w lekką panikę. 3h po cytologii wyleciało ze mnie sporo śluzu (tyle co i na co dzień) w towarzystwie sporej ilości żywo czerwonej krwi i dwoma skrzepami. Tuż po pobraniu było to jedynie "brudzenie wkładki" na brązowo i tak to sobie wyobrażałam, kiedy ginka mówiła o PLAMIENIU po pobraniu. Ale ta ilość to już chyba nie plamienie.. :/ nie wiem... Czekać, obserwować? Czy już działać? Teraz boję się iść do łazienki i zerknąć co i jak... :(

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się zdarza plamić, bo badaniu ;)

Martii lubi tę wiadomość

• Ewuńka Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pobraniu cytologii również miałam dość obfite plemienia, trwało to dwa dni. Lekarz po badaniu uprzedził, że tak może być i nie ma się czym martwić ;)

Martii lubi tę wiadomość

Ewuńka
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ