Czy coś czułyście w brzuchu zanim były pierwsze ruchy?
-
Hej:)czy zanim poczułyście pierwsze ruchy czułyście że coś się w brzuchu dzieje?Jestem w 15 tyg ciąży i nieraz czuje większy ucisk w jakimś miejscu, albo chwilowe większe parcie na pęcherz,jest to moja pierwsza długo oczekiwana ciąża i nie wiem czy to normalne.Będę bardzo wdzięczna za odpowiedz:)Pozdrawiam
-
Hej, ja raczej nic nie czułam moze czasem lekkie mrowienie na brzuchu ale nie wiem czym bylo spowodowane. W 18 tyg poczułam kopniaki i wszystkie inne sygnały zignorowałam bo dopiero jak bylam pewna w 100% sie cieszylam ze to ruchy. U cb jeszcze troche czasu daj sobie msc a nie będziesz miała wątpliwości:)
Chwilka84 lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Myślę że to normalne w końcu maluch musi mieć miejsce do mieszkania
Co do ruchów to 15 tc chyba za wcześnie na czucie ja poczułam ok 17 tc, to było takie mrowienie, jakby przelewanie się w jelitach... z dnia na dzień coraz wyraźniejsze aż zaczęłam czuć wyraźne mini kopniaki a teraz czasem aż brzuch faluje
Myślę że musisz uzbroić się w cierpliwość i lada moment poczujesz - będziesz wiedziała że to TOChwilka84 lubi tę wiadomość
Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
ja poczulam pierwsze konkretne ruchy w skończonym 18 tyg. wczesniej mialam wrażenie takiego bulgotania, mrowienia ale tylko jak leżalam na boku z brzuchem lekko do dołu. Generalnie pierwsze ruchy to takie smieszne uczucie ze na pewno je odróżnisz od jelit itp, zwłaszcza ze jelita się przesuwają ku górze a ja ruchy czulam na dole brzucha nad spojeniem łonowym
Chwilka84 lubi tę wiadomość
bluszczynka -
Dużo zależy od tego czy jesteś szczupła. Ja też wcześnie wyczekiwałam ruchów, głównie przed snem ale czułam tylko swoje jelita hehe a wiedziałam że 'te' ruchy muszą być inne(choć nie wiedziałam jakie dokładnie). I poczułam w 16+6, pierwsza ciąża a dlatego że miałam płaski brzuch i ogólnie nie byłam 'duża'. lekarze zazwyczaj mówią że 18-20tydz, gdy mu powiedziałam, co u mnie w 17tyg, zdziwił się i mówi że prawdziwe ruchy będą później. A wtedy to co, nieprawdziwe? Głupoty gadają czasem. Wiem, co czułam i wiem, że to co czuję obecnie w 20tyg jest tym samym- tyle że trochę mocniejsze:)od jakiegoś tygodnia oprócz kopniaczków co wieczór kładę się i obserwuje przeciąganie się dzieciątka- falowanie brzucha to tu i tam:))
Pozdrawiam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 14:26
-
Ja wiem ze na ruchy muszę jeszcze poczekać,a strasznie nie mogę się ich doczekać:)Ale ciekawi mnie czy długo przed ruchami coś czułyście?Ja nieraz mam wrażenie ze mam balon w brzuchu z woda, która się przelewa,albo ze nieraz po któreś stronie mnie uciska i zastanawiam się czy moja wyobraźnia już przesadza,czy jestem przewrażliwiona bo bardzo się martwię aby wszystko było dobrze.
-
Te bulgotania co czułam ja, były z dnia na dzień coraz mocniejsze myślę że z 2-3 tygodnie po pierwszych odczuciach zaczęłam czuć kopniecia pamiętam że też nie mogłam się tego doczekać także doskonale rozumiem ale czas szybko leci! Dopiero co bylam w 17tc i zastanawiałam się czy to TO, a juz 24tcKto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-