X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr czy olfen zel szkodzi?
Odpowiedz

czy olfen zel szkodzi?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • poomocy Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z powodu starsznej rwy kulszowej z trzy lub cztery razy posmarowalam regoslup olfen zel. bylam wedy w 15 tygodniu ciazy. czy moglam zaszkodzic?

poooomocy
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez konsultacji z lekarzem, albo chociaż z farmaceuta nie powinno siee niczego stosowac.

Czy ten żel jest rozgrzewający?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak w drugim trymestrze ale słyszałam, że nie powinno się używać żeli tego typu w trzecim trymestrze. Koleżanka powyżej dobrze napisała. Najlepiej każdy lek skonsultować z lekarzem tym bardziej jak ma się jakieś zastrzeżenia.

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ulotce piszą żeby nie stosować w 3 trymestrze. Na wcześniejszym etapie ciąży niby można ale nie za dużo i nie za często, generalnie najlepiej konsultować takie rzeczy z lekarzem. Sama mam rwę kulszową i boje sie stosować cokolwiek. Czekam na wizytę żeby poradzić się lekarza.

• Gosiaczek1509 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Użyłam 3 razy Olfen żel w ciąży ale po konsultacji z lekarką było to na początku drugiego trymestru smarowałam kark i barki cienką warstwą raz dziennie przez 3 dni. można ale nie za często i cienką warstwę.

Aniołek 9tc (*) 10.02.2017

Kochany synuś Sebastian 07.12.2018 :*:*:*
    dxoml6d8w2mqpznm.png
  • poomocy Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konsultoalam z lekarzem. lekarz mi to dal ale chcialam sie upewnic bo na ulotce pisza co innego. NIE BIORE LEKOW NA WLASNA REKE

poooomocy
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poomocy wrote:
    konsultoalam z lekarzem. lekarz mi to dal ale chcialam sie upewnic bo na ulotce pisza co innego. NIE BIORE LEKOW NA WLASNA REKE

No to nie rozumiem skad to pytanie tutaj. Skoro konsultowałas z lekarzem to wie co robi. A w ulotkach zawsze zachowuja ostroznosc i pisza co pisza. Nawet na witaminie C znajdziesz ostrzezenia.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ