Czy w upaly moze cos sie stac dziecku?
-
gnebi mnie jedno pytanie czy w cczasie ciazy jadac autem bez klimy lub wyjsciem na dwor moge zaszkodzic dziecku? nie mowie tutaj o jakims opalaniu bo slonca unikam ze wzgledu na moja chorobe skory, ale dzisiaj musialam troche pojezdzic autem no i na swiatlach bylo mi mega goraca w te pogody. jestem w 17 tygodniu ciazy i nie chcialabym zagotowac dziecka w brzuchu. czy istnieje taka mozliwosc?poooomocy
-
Nie martw się skąd ja znam ten problem sama dwa tygodnie temu się martwiłam. Staram się wychodzić jak jest już chłodno na polu, zazwyczaj wieczorami. Ale czasem muszę i w samo południe. Akurat tak miałam wizytę u lekarza i musiałam iść. Na poczekalni gorąca, aż cała mokra byłam. Potem wracałam też straszny upał. Jeszcze chwilę musiałam stać na słońcu bo kogoś spotkałam i wypadało porozmawiać. Wróciłam do domu cała spocona i głowa mnie bolała do końca dnia z tego upału. Byłam w czwartek na usg i wszystko ok. Wiem, że kogoś mogą takie sytuacje śmieszyć. Ale od kiedy jestem w ciąży to bardzo się o wszystko martwię. Moja koleżanka to się w ciąży opala nawet i wszystko jest dobrze. Powiem szczerze, że na opalanie to bym się nie odważyła. Nic się nie martw dziecku nic się nie stało. Nie ma takiej możliwości. Poczytaj sobie bloga mamyginekolog, poruszyła ten temat i fajnie to wyjaśniła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 18:53
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Dzieki za wpsarcie, ja po poprzednim poronieniu wasnie w lecie bardzo sie boje. wtedy co prawda tez o tym nie myslalam i opalam sie na plazy, a potem sie dowiedzialam ze dziacka nie ma dlatego teraz tak sie boje. usg mam dopiero 10 wrzesnia
zwariuje do tego czasupoooomocy -
Nie martw się chociaż w ciąży ciężko się nie martwić. Wszystko jest dobrze. Już w prawie połowa ciąży za Tobą! Teraz już będzie dobrze. Zawsze najgorszy jest ten pierwszy trymestr. Ja też żyje tylko od wizyty do wizyty. Jakoś trzeba wytrzymać. Ty już pewnie za nie długo poczujesz ruchy dzidzi i będziesz spokojniejsza o dzidzię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 19:01
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
edwarda20 wrote:Gdyby czynniki zewnętrzne typu upał czy mroz szkodzily płodom, to ludzkosc juz dawno by wymarła Kobiety w Afryce i na kole podbiegunowym chodza w ciazy i rodzą zdrowe dzieci ;p
edwarda20, Zośkaaa, malami91, Reni, Aga9090, Seli lubią tę wiadomość
-