X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Denerwuje się - Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Denerwuje się - Cukrzyca ciążowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane.
    Jestem obecnie w 13 tc +5. W połowie sierpnia miałam robione badania w tym glukoza wyszła podwyższona 103. Lekarz od razu zlecił test obciążenia glukoza i tu wyszły dziwne wyniki na czczo 114, po godzinie 210 a po dwóch 215. Ginekolog od razu wysłał mnie do diabetologa - wizytę miałam w piątek. Dostała glukometr od tego czasu moje wyniki :
    ---Cukier na czczo unormowany w granicach 74-88, po posiłkach po godzinie 85-125 (przez 2 dni po śniadaniu miałam powyżej 150, ale zamieniłam bułki na chleb i dzisiaj już po śniadaniu 108).
    Dzisiaj zrobiłam badania zlecone przez diabetologa :hemoglobina glikowana (HbA1c) mój wynik to 5.10 %
    Oraz glukoze 81.
    Co myślicie? Czy jest szansa, że minie mnie insulina i pomoże tylko dieta?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ