Dobry dermatolog - trądzik, kaszaki HELP
-
Szukam dobrego dermatologa w Warszawie lub okolicach, który wie, jak pomóc kobiecie w ciąży. Mój trądzik mimo wielu zapewnień w przeróżnych artykułach, pogorszył się w ciąży, a do tego mam okropne kaszaki na dekolcie i ogólnie jest coraz gorzej. Nie chcę, żeby się coś z tego rozwinęło. Jestem w 14 tyg. i potrzebuję lekarza, który w jakiś nieinwazyjny sposób mi pomoże. Znacie takiego? HELP
-
Niestety, na trądzik w ciąży nic ci nie pomoże poza łagodną pielęgnacją. Wszystkie środki od dermatologa, jak i z drogerii/apteki na trądzik są zakazane lub w najlepszym przypadku niewskazane w ciąży. Maści od dermatologa po prostu nie działają... a związki zawarte w kosmetykach na trądzik mogą być toksyczne dla dziecka.
Zaopatrz się w kosmetyki o jak najkrótszych składach, niekomedogenne (nie zapychające), i ćwicz cierpliwość. Istnieje jeszcze prawdopodobieństwo, że skórze się polepszy, jeszcze nie osiągnęłaś maksimum działania estrogenów w ciąży.
Mogę ci polecić:
- żel do mycia twarzy Sylveco rumiankowy
- olejek z drzewa herbacianego do nakładania punktowego (wysusza wypryski)
- lekki krem Sylveco rokitnikowy
- puder matujący z Biochemii Urody jedwab + owies
Ja sobie tak radziłam z trądzikiem jak starałam się o ciążę i nie chciałam lub nie mogłam używać żadnych killerów. Nie polecam też dwóch olejków, które stosowałam przy staraniach, a których nie można stosować w ciąży (Neem i laurowy).
I powodzenia:)karen657 lubi tę wiadomość
-
Witaj doskonale Cię rozumiem! u Mnie też masakra z tym trądzikiem..
Szczerze mówiąc chyba się z tym pogodziłam, na wielkie pryszcze które wyskakiwały polecam pastę cynkową mi pomagała na pojedyncze przypadki. Na tym etapie ciąży jest ciut lepiej ale twarz wygląda jak by była pokryta bliznami.
https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/jak-sobie-radzic-z-tradzikiem,3175.html
Polecam poczytac ten temat.karen657 lubi tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:w ciazy nie wolno stosowac zabiegow kosmetycznych z uzyciem przyrzadow mechanicznych, ani kosmetykow na tradzik.
Mikrodermabrazja to zabieg ktory polega na łagodnym, mechanicznym ścieraniu martwego naskórka, mozna powiedziec ze jest to rodzaj peelingu w jaki sposob moze on zaszkodzic dziecku? A co kosmetykow na tradzik to sie nie spieram kazdy robi jak uwaza ja konsultowalam ich sklad z moim lekarzem ginekologiem oraz dermatologiem i nie mieli zastrzezen co do ich uzycia -
nick nieaktualnykosmetyki pharmaceris są bardzo dobre i zazwyczaj nie zawieraja " niedozwolonych składników" aczkolwiek niektóre serie zawieraja parabeny. Ja uzywam pharmaceris do cery naczynkowej i wrazliwej, albo kosmetyki iwostin. teraz mam krem Vichy idealia.
Generalnie nie ma co przesadzać. W jedzeniu tez sa konserwanty, które raczej do zdrowych nie należą -