X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr duszacy kaszel w 17 tc
Odpowiedz

duszacy kaszel w 17 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria89(2) Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamy,
    Prosze o porady w sprawie bardzo meczacego kaszlu, boje sie ze cos moze stac sie maluszkowi bo mam okropny kaszel. Do lekarza ide dopiero w piatek a kaszel noe daje mi zyc. Czy ktos moze polecic jakis syrop na kaszel dla ciezarnych?

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam Prenalen i zrobiłam sobie syrop z cebuli. Potem przemienił się w mokry i i tak mnie długo trzymał :/

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• ewelia Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, też w 17tc męczyło mnie przeziębienie. Nie stosowałam żadnych leków, za to codziennie piłam imbir, cytrynę, miód, herbatki z sokiem z aronii itp. Tylko ten męczący suchy kaszel nie dawał spokoju zwłaszcza w nocy. Tez robiłam i piłam syrop z cebuli, a później nalewkę z czosnku. Kilka ząbków posiekać, wrzucić do słoika 0,5litrowego, wycisnąć sok z 2 cytryn, dolać przegotowaną letnią wodę(prawie do pełna). Odstawić na 24h w ciepłe miejsce (ja przy grzejniku owinięte w ściereczkę). Później dodać kilka łyżek miodu. wymieszać, odcedzić na sitku czosnek i pić rano i wieczorem po 1-2 łyżce, przechowywać w lodówce:) Nie wiem w końcu co mi konkretnie pomogło ale przeszło:)

ex2b2n0az5d0t4z9.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ