X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr duszacy kaszel w 17 tc
Odpowiedz

duszacy kaszel w 17 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria89(2) Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamy,
    Prosze o porady w sprawie bardzo meczacego kaszlu, boje sie ze cos moze stac sie maluszkowi bo mam okropny kaszel. Do lekarza ide dopiero w piatek a kaszel noe daje mi zyc. Czy ktos moze polecic jakis syrop na kaszel dla ciezarnych?

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam Prenalen i zrobiłam sobie syrop z cebuli. Potem przemienił się w mokry i i tak mnie długo trzymał :/

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• ewelia Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, też w 17tc męczyło mnie przeziębienie. Nie stosowałam żadnych leków, za to codziennie piłam imbir, cytrynę, miód, herbatki z sokiem z aronii itp. Tylko ten męczący suchy kaszel nie dawał spokoju zwłaszcza w nocy. Tez robiłam i piłam syrop z cebuli, a później nalewkę z czosnku. Kilka ząbków posiekać, wrzucić do słoika 0,5litrowego, wycisnąć sok z 2 cytryn, dolać przegotowaną letnią wodę(prawie do pełna). Odstawić na 24h w ciepłe miejsce (ja przy grzejniku owinięte w ściereczkę). Później dodać kilka łyżek miodu. wymieszać, odcedzić na sitku czosnek i pić rano i wieczorem po 1-2 łyżce, przechowywać w lodówce:) Nie wiem w końcu co mi konkretnie pomogło ale przeszło:)

ex2b2n0az5d0t4z9.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ