X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr fraxyparyna a clenax?
Odpowiedz

fraxyparyna a clenax?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • poomocy Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 15 tygodnia ciazy sotsowalam fraxyparyne 0,4 jednak w miejscu wstrzykniecia zamiast siniakow dostawalam czerwone otoczki, które swedzialy i skora tak jakby troche w tym miejscu puchla. lekarz jeden powiedzial zeby sie nie przejmowac, ale immunolog ktory mi to przepisal powiedzial ze prawdopodobnie uczulenie i ze mam brac clenax 40. moje pytanie brzmi czy to jest na pewno to samo? czy nie stanie sie nic dziecku po zmianie heparyny?

poooomocy
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Jest Clexane, jest Neoparin, jest Fraxyparyna. To wszystko to jeden pies. Kazdy zastrzyk jest przeciwzakrzepowy. Czasem tylko kobiety wolą jeden bo np.lepiej się igłę wprowadza, inne wola inny.
    Ja poczatkowo miałam zapisany Clexane, ale, że nie mogłam go nigdzie dostać to dali mi zamiennik Neoparin. I tak cały czas sobie lecę na Neoparinie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 11:28

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ