Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr globulki gyno pevaryl 150 w 2 trymestrze
Odpowiedz

globulki gyno pevaryl 150 w 2 trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was stosowała te globulki na grzybicę w ciąży? Lekarz mi je dzisiaj przepisał a na ulotce w internecie jest napisane, że w 2 i 3 trymestrze można stosować jeżeli korzyści są większe niż potencjalne ryzyko dla płodu a w 1 trymestrze w ogóle nie powinno się stosować. Nigdy wcześniej nie brałam tych globulek, nie znam ich dlatego pytam was czy macie jakieś doświadczenia :) Wcześniej stosowałam clotrimazol ale chyba nie bardzo pomógł bo grzybica wróciła w ekspresowym tempie :/

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, ja biorę te globulki, ale nie z tego względu, że mam grzybicę, ale żeby zapobiegać jej wystąpieniu. Zapewniała mnie moja ginekolog, że są one bezpieczne w ciąży, dlatego mi je przepisała. Biorę je raz na tydzień :)

paulina502 lubi tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ