X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Herbatki ziolowe
Odpowiedz

Herbatki ziolowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • maggy/mags Debiutantka

Wysłany: 17 września 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zawsze troche zaluje ze zaczelam czytac o herbatach ziolowych w ciazy bo jeszcze bardziej zamieszalo mi w glowie.
    W drugim trymestrze pije sporo herbat ziolowych bo ciezko mi idzie z woda. Na herbatach jest duzy napis bezkofeinowa wiec myslalam ze sa bezpieczne, ale sa na bazie hibiskusa na temat ktorego jest sporo mieszanych opinii. Doszulalam sie ze rowniez rumianek i imbir powinno sie unikac wiec juz w ogole nie wiem co myslec.

Na wszelki wypadek odstawiam weszystkie ziola, ale chcialam poznac Wasza opinie

Magda

9f3accfc6a4880342369b28e415b2a6c.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pite z umiarem, w nieduzych ilosciach nie powinny szkodzic. Ja herbaty imbirowe pilam w 1 i 2 trymestrze - mialy pomagac na nudnosci i wymioty.
    Mysle, ze najlepiej bedzie, jak zapytasz sie ginekologa :) bo w sumie na forum, to bedzie tyle opinii, ile mamus :)
    Ale to fakt, ze z ziolami nalezy uwazac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 07:01

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm ciekawy temat poruszasz - ja żeby zmniejszyć ilość kofeiny (a pije lekka kawe rozpuszczalna z pol lyzeczki) pije zwykla herbate tylko rano a po południu pije albo - rumianek, albo melise, albo herbate z dziekiej rozy albo zielona (przerozna w tym z imbirem, zurawina,opuncja itd.).

rumianek i melisa pomagają mi na dolegliwości zoladkowe, dużo lepiej się po nich czuje. gdzies kiedyś czytałam ze w ciąży jak najbardziej można i rumianek i melise i zielona. Mysle ze jak wszystko jest z umiarem i z glowa to można ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia :) Debiutantka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zastanawiał mnie ten temat.
    oto podział ziół w ciąży:

dozwolone:
    - melisa,
    - mięta,
    - nagietek,
    - pokrzywa,
    - kora dębu,
    - rumianek.

dozwolone, ale...
    - liście malin.

niedozwolone:
    - aloes,
    - bylica zwyczajna,
    - chmiel,
    - cząber,
    - muszkatołowiec,
    - przylaszczka,
    - rozmaryn,
    - sasanka,
    - szałwia,
    - tymianek,
    - żeń-szeń

1usae6ydjosi6icl.png
    727057f5owblcuts.gif
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ