Herbatki ziolowe
-
Jak zawsze troche zaluje ze zaczelam czytac o herbatach ziolowych w ciazy bo jeszcze bardziej zamieszalo mi w glowie.
W drugim trymestrze pije sporo herbat ziolowych bo ciezko mi idzie z woda. Na herbatach jest duzy napis bezkofeinowa wiec myslalam ze sa bezpieczne, ale sa na bazie hibiskusa na temat ktorego jest sporo mieszanych opinii. Doszulalam sie ze rowniez rumianek i imbir powinno sie unikac wiec juz w ogole nie wiem co myslec.
Na wszelki wypadek odstawiam weszystkie ziola, ale chcialam poznac Wasza opinie -
nick nieaktualnyPite z umiarem, w nieduzych ilosciach nie powinny szkodzic. Ja herbaty imbirowe pilam w 1 i 2 trymestrze - mialy pomagac na nudnosci i wymioty.
Mysle, ze najlepiej bedzie, jak zapytasz sie ginekologa bo w sumie na forum, to bedzie tyle opinii, ile mamus
Ale to fakt, ze z ziolami nalezy uwazacWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 07:01
-
hm ciekawy temat poruszasz - ja żeby zmniejszyć ilość kofeiny (a pije lekka kawe rozpuszczalna z pol lyzeczki) pije zwykla herbate tylko rano a po południu pije albo - rumianek, albo melise, albo herbate z dziekiej rozy albo zielona (przerozna w tym z imbirem, zurawina,opuncja itd.).
rumianek i melisa pomagają mi na dolegliwości zoladkowe, dużo lepiej się po nich czuje. gdzies kiedyś czytałam ze w ciąży jak najbardziej można i rumianek i melise i zielona. Mysle ze jak wszystko jest z umiarem i z glowa to można -
Też zastanawiał mnie ten temat.
oto podział ziół w ciąży:
dozwolone:
- melisa,
- mięta,
- nagietek,
- pokrzywa,
- kora dębu,
- rumianek.
dozwolone, ale...
- liście malin.
niedozwolone: