X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Krem przeciwsłoneczny - Jaki wybrać ?
Odpowiedz

Krem przeciwsłoneczny - Jaki wybrać ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martyna_2605 Nowa

Wysłany: 19 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem w II trymestrze ciąży zbliża się lato, więc chciałabym jak najlepiej zabezpieczyć się przed promieniami słonecznymi. Jakie kremy przeciwsłoneczne polecacie, macie jakieś sprawdzone ?

• Goździnka Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ziaja :) Bo nie podrażnia skóry, są bardzo delikatne :)
    Teraz najlepiej z wysokim filtrem :)

dev255pr___.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marki Ci nie polece .Ja mam specjalny do twarzy z SPF50
    Wiem jedno -trzeba bardzo zadbac o twarz , zeby zapobiec plamom i uzyac kremu z najwyzszym filtrem .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam od bardzo dawna Nivea aqua effect- krem na dzień UV i nie mam żadnych plam.

zrz69vvj69ave0jf.png

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby uniknąć plam najlepiej jest się nie opalać :P
    Z drugiej strony plamy mogą niektórym wyskakiwać przez hormony więc nawet najlepsze kremy nie pomogą.

Fatim, Pokahontaz lubią tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

• Pokahontaz Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie opalać się - opalanie nie jest zdrowe, a w ciazy tym bardziej ( nie można się przegrzewac) Oczywiscie nie oznacza to by unikać słońca i wychodzenia na zewnątrz :-P Witamina D jest nam teraz również potrzebna - stosując krem z filtrem blokujemy jej wydzielanie. Jest sporo naturalnych kremów/olejków, które warto stosować - dzialaja jak delikatne filtry.

Polecam artykuł: https://kefir2010.wordpress.com/2014/06/04/opalajmy-sie-bez-kremu-z-filtrem-uv-sa-one-niepotrzebne-wrecz-szkodliwe/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 10:32

• Anetpis Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nakładacie na skórę? Na suchą czy nakładacie coś pod?

• dkdk Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze na sucha, tzn po wcześniejszym umyciu i wlochnietej pielęgnacji (no chyba że np tylko myjesz jak ja), nie mieszać z kremami ani niczym bo może zaburzyć działanie filtra, ja na tłusta i trądzikowa nakładam najpierw lekki krem na dzień odczekam parę minut i spf bo czuję że tak mnie jakoś mniej zapycha:)

Od siebie polecam też kremy z filtrem Selvert, które dostaniesz tutaj:
    https://sklep.kosmoprof.pl/
    pol_il_Sun-Care-Sztyft-Ochronny-15-ml-4108.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 09:31

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ