Lewy bok
-
nick nieaktualny
-
Moja ginka w pierwszej ciąży mówiła, że dopóki jest mi wygodnie mam spać jak chcę. Jeśli będzie jakiś ucisk to po prostu zrobi mi się słabo i będę sama chciała się przekręcić. Pod koniec faktycznie leżąc na plecach robiło mi się słabo, a co do boków to leżałam raz na jednym raz na drugim i było znośnie (5 poduszek i byle do rana )
-
U nas jeszcze wcześnie, ale na brzuchu już gniecie, więc tak nie śpię. Choć uwielbiałam. Na plecach też niewygodnie, ciągnie brzuch wtedy- więc staram się na boku jednym lub drugim. Ale tu z kolei bolą albo biodra albo barki. Myślę więc nad zakupem poduszki do spania...
-
agi88 wrote:Ja zawsze uwielbiałam spać na lewym boku, ale od jakiś 2 tygodni nie mogę dobrze spać. Kręcę się z boku na bok, budzę się często w ciągu nocy i do późna nie mogę zasnąć. Jak leżę na plecach to znów boli krzyż . Ciekawe ile jeszcze to potrwa
Po porodzie przejdzie jak ręką odjąłagi88, Mirella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja śpię raz na lewym raz na prawym boku (większość nocy). Moja gin powiedziała że mogę spać jak chcę jednak unikać na wznak bo może zrobić się słabo. śpię z poduszką ciążową bo bolą mnie biodra/pośladki w nocy ale jak się przekręcę to już jest ok.
-
Spanie na lewym boku jest korzystne, ale chyba bardziej jak ciąża jest bardziej zaawansowana. Teraz myśle że można spać tak jak komu wygodniej, ja w nocy odruchowo przekręcam sie na brzuch ale podkurczam noge żeby za bardzo brzucha nie gnieść. Zresztą trudno jest przespać noc tylko w jednej pozycji, ja w nocy kręcę się cały czas
-
Hej dziewczyny, ja do tej pory spalam na prawym boku lub na brzuchu, teraz staram sie na lewym boku, ale czesto sie odwracalam na plecy i budzilam , bo sztywniala mi prawa noga. Ostatnio kupilam sobie poduszke rozek, ktory umieszczam za plecami i wsadzam miedzy kolana, to podowuje,ze mam blokade z tylu i juz tak latwo sie nie odwroce, no i noga mi nie cierpnie. PolecamEwka31
-