X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Małowodzie
Odpowiedz

Małowodzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nati12131 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2024, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam badanie połówkowe, położna na usg powiedziała mi że mam za mało płyny i przez to nie może dokładnie zobaczyć dziecka, pęcherz pracuje i nerki też, kolejne usg mam w poniedziałek.. czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją ?

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy masz jakieś mięśniaki, zrosty itp., które mogłyby utrudniać badanie? I w sumie dlaczego położna robiła usg?

age.png
  • Nati12131 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Szkocji i tutaj zazwyczaj położna robi usg jeśli jest coś nie tak wysyłają do lekarza, USG z lekarzem mam w poniedziałek. Nie mam żadnych zrostów, mam łożysko przodujące nie do końca powiedziano mi jak dokładnie leży, dowiem się pewnie w poniedziałek. Poza tym miałam dużą infekcję, znaleźli u mnie cystę koło cewki moczowej dwa tygodnie temu miałam zabieg i dożylnie antybiotyk, po tym zaczęłam krwawić ze skrzepami ale dziecko rozwijało się i rozwija prawidłowo, wody były jeszcze tydzień temu w porządku, wczoraj położna stwierdziła że jest ich mało, byłam prywatnie na usg od razu wczoraj także i prywatnie dowiedziałam się że wód jest na pograniczu, niestety mało ale nie ma tragedii, nic więcej powiedzieć mi nie mogą bo takie jest prawo w Szkocji 😟, jutro jadę na kontrolę do szpitala odnośnie cysty no a w poniedziałek mam USG z lekarzem. Nie wiem co robić l, wyczytałam żeby pić dużo wody więc staram się pić więcej niż dotychczas.

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/choroby-w-ciazy/kompedium-wiedzy-o-plynie-owodniowym/

Z tego co czytam małowodzie jest o tyle niebezpiecznie, że świadczy o jakimś innym problemie. W Polsce podają kroplówki, „nawadniają dożylnie”, bo to co pijesz doustnie musi przejść przez nerki, więc nadmiar i tak wysiusiasz. Na pewno ogranicz rzeczy moczopędne i wysuszające np. herbata,kawa, zioła. Jeśli miałaś krwiaka, cystę, antybiotyki, zabieg, to organizm też musi się oczyścić i wyobrażam sobie, że płyn owodniowy musi się wymienić. Daj znać po wizycie, trzymam kciuki

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ