X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Małowodzie
Odpowiedz

Małowodzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nati12131 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2024, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam badanie połówkowe, położna na usg powiedziała mi że mam za mało płyny i przez to nie może dokładnie zobaczyć dziecka, pęcherz pracuje i nerki też, kolejne usg mam w poniedziałek.. czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją ?

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy masz jakieś mięśniaki, zrosty itp., które mogłyby utrudniać badanie? I w sumie dlaczego położna robiła usg?

age.png
  • Nati12131 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Szkocji i tutaj zazwyczaj położna robi usg jeśli jest coś nie tak wysyłają do lekarza, USG z lekarzem mam w poniedziałek. Nie mam żadnych zrostów, mam łożysko przodujące nie do końca powiedziano mi jak dokładnie leży, dowiem się pewnie w poniedziałek. Poza tym miałam dużą infekcję, znaleźli u mnie cystę koło cewki moczowej dwa tygodnie temu miałam zabieg i dożylnie antybiotyk, po tym zaczęłam krwawić ze skrzepami ale dziecko rozwijało się i rozwija prawidłowo, wody były jeszcze tydzień temu w porządku, wczoraj położna stwierdziła że jest ich mało, byłam prywatnie na usg od razu wczoraj także i prywatnie dowiedziałam się że wód jest na pograniczu, niestety mało ale nie ma tragedii, nic więcej powiedzieć mi nie mogą bo takie jest prawo w Szkocji 😟, jutro jadę na kontrolę do szpitala odnośnie cysty no a w poniedziałek mam USG z lekarzem. Nie wiem co robić l, wyczytałam żeby pić dużo wody więc staram się pić więcej niż dotychczas.

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/choroby-w-ciazy/kompedium-wiedzy-o-plynie-owodniowym/

Z tego co czytam małowodzie jest o tyle niebezpiecznie, że świadczy o jakimś innym problemie. W Polsce podają kroplówki, „nawadniają dożylnie”, bo to co pijesz doustnie musi przejść przez nerki, więc nadmiar i tak wysiusiasz. Na pewno ogranicz rzeczy moczopędne i wysuszające np. herbata,kawa, zioła. Jeśli miałaś krwiaka, cystę, antybiotyki, zabieg, to organizm też musi się oczyścić i wyobrażam sobie, że płyn owodniowy musi się wymienić. Daj znać po wizycie, trzymam kciuki

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ