X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Małowodzie
Odpowiedz

Małowodzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nati12131 Koleżanka

Wysłany: 29 maja, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam badanie połówkowe, położna na usg powiedziała mi że mam za mało płyny i przez to nie może dokładnie zobaczyć dziecka, pęcherz pracuje i nerki też, kolejne usg mam w poniedziałek.. czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją ?

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy masz jakieś mięśniaki, zrosty itp., które mogłyby utrudniać badanie? I w sumie dlaczego położna robiła usg?

age.png
  • Nati12131 Koleżanka

Wysłany: 29 maja, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Szkocji i tutaj zazwyczaj położna robi usg jeśli jest coś nie tak wysyłają do lekarza, USG z lekarzem mam w poniedziałek. Nie mam żadnych zrostów, mam łożysko przodujące nie do końca powiedziano mi jak dokładnie leży, dowiem się pewnie w poniedziałek. Poza tym miałam dużą infekcję, znaleźli u mnie cystę koło cewki moczowej dwa tygodnie temu miałam zabieg i dożylnie antybiotyk, po tym zaczęłam krwawić ze skrzepami ale dziecko rozwijało się i rozwija prawidłowo, wody były jeszcze tydzień temu w porządku, wczoraj położna stwierdziła że jest ich mało, byłam prywatnie na usg od razu wczoraj także i prywatnie dowiedziałam się że wód jest na pograniczu, niestety mało ale nie ma tragedii, nic więcej powiedzieć mi nie mogą bo takie jest prawo w Szkocji 😟, jutro jadę na kontrolę do szpitala odnośnie cysty no a w poniedziałek mam USG z lekarzem. Nie wiem co robić l, wyczytałam żeby pić dużo wody więc staram się pić więcej niż dotychczas.

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/choroby-w-ciazy/kompedium-wiedzy-o-plynie-owodniowym/

Z tego co czytam małowodzie jest o tyle niebezpiecznie, że świadczy o jakimś innym problemie. W Polsce podają kroplówki, „nawadniają dożylnie”, bo to co pijesz doustnie musi przejść przez nerki, więc nadmiar i tak wysiusiasz. Na pewno ogranicz rzeczy moczopędne i wysuszające np. herbata,kawa, zioła. Jeśli miałaś krwiaka, cystę, antybiotyki, zabieg, to organizm też musi się oczyścić i wyobrażam sobie, że płyn owodniowy musi się wymienić. Daj znać po wizycie, trzymam kciuki

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ