Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Masażer elektryczny
Odpowiedz

Masażer elektryczny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ralejka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2024, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zupełnie nie przyszło mi do głowy, że różne sprzęty elektryczne, które używam, mogą jakoś wpłynąć na ciażę. Jestem w 14 tygodniu ciąży i ostatnio dwa razy użyłam masażera elektrycznego na uda i pośladki... Dopiero dziś mnie tknęło sprawdzic, czy jest to bezpieczne i przeszukałam cały internet w poszukiwaniu odpowiedzi. I używanie jest niewskazane... Czy drgania mogą zaszkodzić dziecku? Czy one jednak nie rozchodzą się aż tak daleko na brzuch (jest to masażer co ma wysokie obroty na minutę), aby bobas to odczuł? Szukając odpowiedzi trafiłam też na temat, że np. wibrator nie szkodzi z kolei, wiec zupełnie nie rozumiem czym to się różni, skoro jedno i drugie powoduje drgania... :(

👶 07.2024 synek 🩵

Starania o rodzeństwo od 01.2026

👩🏻 33
    🧔🏻 35
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ