X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Masażer elektryczny
Odpowiedz

Masażer elektryczny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ralejka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2024, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zupełnie nie przyszło mi do głowy, że różne sprzęty elektryczne, które używam, mogą jakoś wpłynąć na ciażę. Jestem w 14 tygodniu ciąży i ostatnio dwa razy użyłam masażera elektrycznego na uda i pośladki... Dopiero dziś mnie tknęło sprawdzic, czy jest to bezpieczne i przeszukałam cały internet w poszukiwaniu odpowiedzi. I używanie jest niewskazane... Czy drgania mogą zaszkodzić dziecku? Czy one jednak nie rozchodzą się aż tak daleko na brzuch (jest to masażer co ma wysokie obroty na minutę), aby bobas to odczuł? Szukając odpowiedzi trafiłam też na temat, że np. wibrator nie szkodzi z kolei, wiec zupełnie nie rozumiem czym to się różni, skoro jedno i drugie powoduje drgania... :(

Cudzie trwaj! 🥰

⏸️ 14.11.2023
    Beta 15.11.2023 - 512
    Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
    👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
    👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
    👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
    👶 lipiec 2024 r. wyczekiwany synek 🩵

👩🏻 32
    ✅️ wszystko ok
    🧔🏻 34
    ✅️ morfologia 0% ➡️ 4%
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ