Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Masażer elektryczny
Odpowiedz

Masażer elektryczny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ralejka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2024, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zupełnie nie przyszło mi do głowy, że różne sprzęty elektryczne, które używam, mogą jakoś wpłynąć na ciażę. Jestem w 14 tygodniu ciąży i ostatnio dwa razy użyłam masażera elektrycznego na uda i pośladki... Dopiero dziś mnie tknęło sprawdzic, czy jest to bezpieczne i przeszukałam cały internet w poszukiwaniu odpowiedzi. I używanie jest niewskazane... Czy drgania mogą zaszkodzić dziecku? Czy one jednak nie rozchodzą się aż tak daleko na brzuch (jest to masażer co ma wysokie obroty na minutę), aby bobas to odczuł? Szukając odpowiedzi trafiłam też na temat, że np. wibrator nie szkodzi z kolei, wiec zupełnie nie rozumiem czym to się różni, skoro jedno i drugie powoduje drgania... :(

👶 07.2024 synek 🩵

Drugi Cudzie trwaj! 🥰
    ⏸️ 03.03.2026
    2 cs

👩🏻 34
    🧔🏻 36
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ