Monitor oddechu - wasze doswiadczenia :)
-
Hej dziewczyny
Jestem dopiero w 17 tygodniu ciazy, ale juz powoli zaczynam sie rozgladac za monitorem oddechu. Zastanawiam sie tylko ktory wybrac - macie moze jakies doswiadczenia z tym urzadzeniem? Ktory polecacie?Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
* mutacja MTHFR i PAI1 -
Ja mam wypożyczony angelcare 300 i jest super. przez 2 miesiące używałam w wózku, bo syn nie spał w łóżeczku i tez świetnie działał. Zawsze piszczal jak się nie wylaczylo przed wyjeciem dziecka. Dopiero z nim zaczęłam spokojniej spać.12 marca 2017 8 tydz.
Marzylismy o Tobie całe życie - cc 22.02.2018, 58 cm, 3530 gr -
U nas bedzie babysense 7
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja się właśnie rozglądam za monitorami oddechu i to co wywnioskowałam:
- BabySense 7 jest najbardziej popularny i chyba najczęściej polecany. Na minus to, że nie jest przenośny,
- Snuza to jedyny przenośny monitor oddechu. Wymaga dopasowanych pieluszek Co do minusów- ludzie skarżą się, że monitoruje oddech tylko w jednej pozycji- tzn. kładziemy dziecko na plecach, przypinamy monitor do pieluszki, a podczas snu dziecko obraca się na bok- i włącza się alarm, bo monitor nie czuje oddechu...
- AngelCare 300 opisywany jako monitor ruchu a nie oddechu. I podobnie jak BabySense- nie jest przenośny
I sama nie wiem, który wybrać Chętnie kupiłabym używany- jest sens? Czy taki sprzęt musi być nowy? -
Używam juz Snuza Hero przez 2mce. Wymaga odpowiedniego założenia, tzn pieluszka nie może być zbyt luzna. I tyle. Póki co moje dziecko nie przekreca sie na boki wiec monitor spełnia swoja role. I tak jest bardzo czuly ale uważa to za plus. I polecam.
-
Ja miałam pożyczony chyba Baby sens, używałam pare dni, bo za bardzo mnie irytowało wycie kiedy zapomniałam go wyłączyć, a zdarzało się to często. Dla mnie zbędny wydatek. Teraz przy drugim dziecku nawet nie zamierzam tego montować.Synek na świecie, córeczka w brzuszku - szczęścia rok po roku
-