nabrzmiałe dziąsła
-
Dziewczyny poradźcie, od dwóch dni mam bardzo nabrzmiałe, spuchnięte, obolałe i pulsujące dziąsła w okolicach ósemek, tak na dole jak na górze. Robię sobie płukanki z wywaru szałwii, ale ustępuje tylko na chwilę.
Przez ten ból odechciewa mi się nawet jeść, szczęka mnie okropnie boli przy każdym ruchu, a wiem że zęby mam zdrowe.
Co mogę jeszcze robić żeby ulżyć sobie
Miałyście może podobne problemy??? -
Ja mialam troche inny problem. Wraz z ciaza pojawila sie narosl na dziasle. Wystraszylam sie-biegiem do dentysty, skierowanie na chirugie "pewnie wytna". Trafilam na swietna mloda pania chirurg-wytulaczyla ze takie zmiany na dziaslach w ciazy sa normalne-wina hormonow. Po ciazy powinno zejsc ale zawsze mozna kontrolowac jeszcze. Dla pewnosci wyslano mnie jeszcze do periodentologa, ale na szczescie potwierdzil diagnoze.
Polecono mi tam meridol do plukania ust. Oraz koniecznie w ciazy porzadnie czyscic zabki (nitkowanie 2x dziennie) bo bakterie w jamie ustnej moga byc grozne.
-
a ja mam od początku ciąży krwawienie dziąseł a teraz od niedawna jeszcze opuchnięte, i to przednie(tył jedynek i dwójek spuchniety był a teraz dochodzi jeszcze przód) masakra... ale czytałam ze to przejdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Byłam ostatnio u dentystki i powiedziała, że mam rozpulchnione dziąsła, a w ciąży to podobno normalne. Krwawią mi przy szczotkowaniu, jak i niestety przy borowaniu, więc też nie skończyła mi robić zęba Poleciła jedynie myć zęby pastą Biodent albo Lacalut.
-