X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nagłe mdłości w II trymestrze
Odpowiedz

Nagłe mdłości w II trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

mam do Was pytanie. Jestem w 16 tygodniu ciąży, od początku czułam się świetnie. W I trymestrze miewałam sporadyczne mdłości, ale w zasadzie tylko wieczorami. Od kilku dni czuję się inaczej, wszędzie piszą, że II trymestr jest najlepszy, a ja mam wrażenie, że czuję się gorzej i jestem słabsza niż w I trymestrze. Dodatkowo, zaczęły mnie martwić mdłości, które znacznie intensywniej pojawiają się wieczorem, ale w środku dnia również oraz ból podbrzusza, ale zaznaczam, że nie są to skurcze. Zastanawiam się czy jest to związane ze stresem, który mi towarzyszy, a może jakimś niedoborem o którym jeszcze nie wiem ? Czy któraś z Was miała podobnie, że nagle w II trymestrze mdłości stały się bardziej uporczywe niż w I ?

Bardzo proszę Was o odpowiedź i opinie.

Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 11:42

Sardynka
  • Leira Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sardynka wrote:
    Cześć dziewczyny,

mam do Was pytanie. Jestem w 16 tygodniu ciąży, od początku czułam się świetnie. W I trymestrze miewałam sporadyczne mdłości, ale w zasadzie tylko wieczorami. Od kilku dni czuję się inaczej, wszędzie piszą, że II trymestr jest najlepszy, a ja mam wrażenie, że czuję się gorzej i jestem słabsza niż w I trymestrze. Dodatkowo, zaczęły mnie martwić mdłości, które znacznie intensywniej pojawiają się wieczorem, ale w środku dnia również oraz ból podbrzusza, ale zaznaczam, że nie są to skurcze. Zastanawiam się czy jest to związane ze stresem, który mi towarzyszy, a może jakimś niedoborem o którym jeszcze nie wiem ? Czy któraś z Was miała podobnie, że nagle w II trymestrze mdłości stały się bardziej uporczywe niż w I ?

Bardzo proszę Was o odpowiedź i opinie.

Pozdrawiam!

U mnie początek 2 trymestru był okrutny - mdłości silniejsze niż w 1 trymestrze, ból podbrzusza (kłucie jajników + bardzo bolesna praca jelit, mega gazy). Masakra - myślałam tak jak Ty - że miało być ekstra i co? Natomiast wszystko skończyło się jak ręką odjął na przełomie 19/20 tygodnia, a potem do 32 tygodnia czułam się jak młoda bogini :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo pocieszające, bo zaczęłam się juz niepokoić.

Dziękuję za odpowiedź Leira :)

Sardynka
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oslabienie senność może być przyczyną braku żelaza, Ale także pogody ciśnienia. Mdłości mogą pojawiać się na każdym etapie. Każdy ból brzucha należy konsultować że swoim lekarzem jak wystepuje nisko

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ