Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Netolerancja glukozy..
Odpowiedz

Netolerancja glukozy..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski:)zakladam taki watek,gdyz wlasnie mnie to spotkalo..tzn po krzywej cukrowej wynik wyszedl nie za fajny..po pobycie w szpitalu i profilu glukozy, ktory mi robili stwierdzono ze nie mam cukrzycy ciazowej ale wlasnie ta nietolerancje..nie moge jesc cukrow prostych..Moze ktoras z Was ma to samo?podzieli sie swoimi radami, menu?

seneka lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mną właśnie to badanie i też go się obawiam :/

qq873e5erivgw16d.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1987 a jakie uzyskałaś wyniki z krzywej? Ja robiłam wczoraj i na czczo ledwo mieszczę sie w normie, ale zawsze tak miałam 92 (norma do 93), po godzinie 135 (norma do 153) więc też OK, ale po 2 godzinach mam bardzo niski wynik 70. Za 3 dni idę do endokrynologa, bo mam wizytę ze względu na tarczycę to dopytam, co o tym sądzi, ale denerwuję się, bo już mam tego dosyć. Co badanie, to jakiś problem :/

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja w poprzedniej ciązy po obciążeniu 75g miałam wynik - coś ok 188.
    Idź do poradni diabetologicznej tam powinni dać Ci za free glukometr. Poproś gina/lekarza rodzinnego o paski i badaj się po każdym posiłku. Zapytaj u dibetologa o aktualne normy, bo tu się zmienia. Ja pamiętam, że 1h po posiłku musiałam zmieścić się z wynikiem do 120.

Słodycze, cukier, ciasta - to na dzień dobry odstaw
    Z resztą jedz i sprawdzaj jak na dany produkt reagujesz. Nie zakładaj z góry, że coś Ci podniesie cukier, bo nie raz się zdziwisz, że po czymś lekkim masz wysoki cukier, a po mega posiłku Ci ładnie spadnie. Kombinuj i sprawdzaj.
    Ja pamiętam musiałam odstawić białe pieczywo i jeść taki domowy chleb.
    Im ciąża starsza tym nietolerancja mija i nie trzeba aż tak uważać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 07:32

kamenkaa lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ