Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Niskie ciśnienie
Odpowiedz

Niskie ciśnienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Po_prostu_Ola Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2025, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Jestem w 18 tc, od dwóch dni nasila mi się ból głowy. Jako, że w tej ciąży miałam dotychczas idealne lub odrobinę podwyższone ciśnienie (130/90 - wg ginekolog ok, wg rodzinnego do obserwacji), dopiero teraz przyszło mi do głowy, żeby je zmierzyć, a tam... Mój rekord, 83/50 🫣
    Zaczęłam się zastanawiać, co może być przyczyną tak niskiego ciśnienia- co prawda jeszcze pracuję, ale zdalnie, siedząc z wyciągnietymi nogami na kanapie. Chodzę też na spacery z psem, dziś byłam na trzech. Piję nie mniej niż 2l napojów dziennie, jem regularnie...
    A drugie pytanie to czy tak niskie ciśnienie może być zagrożeniem dla dziecka? Zastanawiam się, czy byłby sens jechać na Izbę Przyjęć się zbadać, bo położyć się w szpitalu nie chciałabym, lekarstw na niskie ciśnienie za bardzo nie ma, więc w sumie jedyne co szpital wniesie, to kontrolne USG...
    Są tu dziewczyny, które mierzyły się ze zbyt niskim ciśnieniem w drugim trymestrze?

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Syn I ♥️
    2.2021 Syn II ♥️
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔
    10.2025 Syn III ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2025, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po_prostu_Ola wrote:
    Cześć,
    Jestem w 18 tc, od dwóch dni nasila mi się ból głowy. Jako, że w tej ciąży miałam dotychczas idealne lub odrobinę podwyższone ciśnienie (130/90 - wg ginekolog ok, wg rodzinnego do obserwacji), dopiero teraz przyszło mi do głowy, żeby je zmierzyć, a tam... Mój rekord, 83/50 🫣
    Zaczęłam się zastanawiać, co może być przyczyną tak niskiego ciśnienia- co prawda jeszcze pracuję, ale zdalnie, siedząc z wyciągnietymi nogami na kanapie. Chodzę też na spacery z psem, dziś byłam na trzech. Piję nie mniej niż 2l napojów dziennie, jem regularnie...
    A drugie pytanie to czy tak niskie ciśnienie może być zagrożeniem dla dziecka? Zastanawiam się, czy byłby sens jechać na Izbę Przyjęć się zbadać, bo położyć się w szpitalu nie chciałabym, lekarstw na niskie ciśnienie za bardzo nie ma, więc w sumie jedyne co szpital wniesie, to kontrolne USG...
    Są tu dziewczyny, które mierzyły się ze zbyt niskim ciśnieniem w drugim trymestrze?
    Tez mialam albo nawet mam dalej nagle spadki cisnienia,tylko ze u mnie to moze byc spowodowane tym ze krew sie rozrzedza w ciazy a ja sie robilam anemiczna juz. Sprawdz moze czy masz dobre wybiki i nie ma niedoborow.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ