X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Niskie ciśnienie
Odpowiedz

Niskie ciśnienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Po_prostu_Ola Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2025, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Jestem w 18 tc, od dwóch dni nasila mi się ból głowy. Jako, że w tej ciąży miałam dotychczas idealne lub odrobinę podwyższone ciśnienie (130/90 - wg ginekolog ok, wg rodzinnego do obserwacji), dopiero teraz przyszło mi do głowy, żeby je zmierzyć, a tam... Mój rekord, 83/50 🫣
    Zaczęłam się zastanawiać, co może być przyczyną tak niskiego ciśnienia- co prawda jeszcze pracuję, ale zdalnie, siedząc z wyciągnietymi nogami na kanapie. Chodzę też na spacery z psem, dziś byłam na trzech. Piję nie mniej niż 2l napojów dziennie, jem regularnie...
    A drugie pytanie to czy tak niskie ciśnienie może być zagrożeniem dla dziecka? Zastanawiam się, czy byłby sens jechać na Izbę Przyjęć się zbadać, bo położyć się w szpitalu nie chciałabym, lekarstw na niskie ciśnienie za bardzo nie ma, więc w sumie jedyne co szpital wniesie, to kontrolne USG...
    Są tu dziewczyny, które mierzyły się ze zbyt niskim ciśnieniem w drugim trymestrze?

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Syn I ♥️
    2.2021 Syn II ♥️
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔
    10.2025 Syn III ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2025, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po_prostu_Ola wrote:
    Cześć,
    Jestem w 18 tc, od dwóch dni nasila mi się ból głowy. Jako, że w tej ciąży miałam dotychczas idealne lub odrobinę podwyższone ciśnienie (130/90 - wg ginekolog ok, wg rodzinnego do obserwacji), dopiero teraz przyszło mi do głowy, żeby je zmierzyć, a tam... Mój rekord, 83/50 🫣
    Zaczęłam się zastanawiać, co może być przyczyną tak niskiego ciśnienia- co prawda jeszcze pracuję, ale zdalnie, siedząc z wyciągnietymi nogami na kanapie. Chodzę też na spacery z psem, dziś byłam na trzech. Piję nie mniej niż 2l napojów dziennie, jem regularnie...
    A drugie pytanie to czy tak niskie ciśnienie może być zagrożeniem dla dziecka? Zastanawiam się, czy byłby sens jechać na Izbę Przyjęć się zbadać, bo położyć się w szpitalu nie chciałabym, lekarstw na niskie ciśnienie za bardzo nie ma, więc w sumie jedyne co szpital wniesie, to kontrolne USG...
    Są tu dziewczyny, które mierzyły się ze zbyt niskim ciśnieniem w drugim trymestrze?
    Tez mialam albo nawet mam dalej nagle spadki cisnienia,tylko ze u mnie to moze byc spowodowane tym ze krew sie rozrzedza w ciazy a ja sie robilam anemiczna juz. Sprawdz moze czy masz dobre wybiki i nie ma niedoborow.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ