X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Niskie ciśnienie
Odpowiedz

Niskie ciśnienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Po_prostu_Ola Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Jestem w 18 tc, od dwóch dni nasila mi się ból głowy. Jako, że w tej ciąży miałam dotychczas idealne lub odrobinę podwyższone ciśnienie (130/90 - wg ginekolog ok, wg rodzinnego do obserwacji), dopiero teraz przyszło mi do głowy, żeby je zmierzyć, a tam... Mój rekord, 83/50 🫣
    Zaczęłam się zastanawiać, co może być przyczyną tak niskiego ciśnienia- co prawda jeszcze pracuję, ale zdalnie, siedząc z wyciągnietymi nogami na kanapie. Chodzę też na spacery z psem, dziś byłam na trzech. Piję nie mniej niż 2l napojów dziennie, jem regularnie...
    A drugie pytanie to czy tak niskie ciśnienie może być zagrożeniem dla dziecka? Zastanawiam się, czy byłby sens jechać na Izbę Przyjęć się zbadać, bo położyć się w szpitalu nie chciałabym, lekarstw na niskie ciśnienie za bardzo nie ma, więc w sumie jedyne co szpital wniesie, to kontrolne USG...
    Są tu dziewczyny, które mierzyły się ze zbyt niskim ciśnieniem w drugim trymestrze?

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Julian ♥️ cc - ułożenie miednicowe
    2.2021 Witold ♥️ cc - stan po pierwszym cc
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
    14.02.2025 walentynkowe plamienie implementacyjne ♥️
    26.03.2025 CRL 2,7cm, FHR 174
    15.04.2025 I badanie prenatalne - trzeci chłopiec ♥️♥️♥️
    12.05.2025 kolejna wizyta
    04.06.2025 II badanie prenatalne
    22.10.2025 TP

_______
    Trombofilia wrodzona, czwarta ciąża na Clexanie
  • Janette Autorytet

Wysłany: 22 maja, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po_prostu_Ola wrote:
    Cześć,
    Jestem w 18 tc, od dwóch dni nasila mi się ból głowy. Jako, że w tej ciąży miałam dotychczas idealne lub odrobinę podwyższone ciśnienie (130/90 - wg ginekolog ok, wg rodzinnego do obserwacji), dopiero teraz przyszło mi do głowy, żeby je zmierzyć, a tam... Mój rekord, 83/50 🫣
    Zaczęłam się zastanawiać, co może być przyczyną tak niskiego ciśnienia- co prawda jeszcze pracuję, ale zdalnie, siedząc z wyciągnietymi nogami na kanapie. Chodzę też na spacery z psem, dziś byłam na trzech. Piję nie mniej niż 2l napojów dziennie, jem regularnie...
    A drugie pytanie to czy tak niskie ciśnienie może być zagrożeniem dla dziecka? Zastanawiam się, czy byłby sens jechać na Izbę Przyjęć się zbadać, bo położyć się w szpitalu nie chciałabym, lekarstw na niskie ciśnienie za bardzo nie ma, więc w sumie jedyne co szpital wniesie, to kontrolne USG...
    Są tu dziewczyny, które mierzyły się ze zbyt niskim ciśnieniem w drugim trymestrze?
    Tez mialam albo nawet mam dalej nagle spadki cisnienia,tylko ze u mnie to moze byc spowodowane tym ze krew sie rozrzedza w ciazy a ja sie robilam anemiczna juz. Sprawdz moze czy masz dobre wybiki i nie ma niedoborow.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ