X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr NT w górnej granicy
Odpowiedz

NT w górnej granicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Wczoraj byłam na badaniach prenatalnych. Doktor powiedział, ze przeziernosc karkowa jest w górnych granicach normy ( wynosiło 2,4-2,5 ). Dziecko ma ok 6,5 cm. Na skierowaniu do genetyka jest napisane, NT i NB trudne w ocenie. Jeżeli na usg widać było nos, to znaczy ze ta kość w ogóle jest? Czy to całkiem inny parametr? Nie widziałam, aby lekarz w ogóle coś mierzył prz nosie. Strasznie się boje o moje maleństwo.. Czy którąż z Was tez miała podwyższone NT i było ok?

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisz się do innego lekarza niech powtórzy genetyczne, być może ten lekarz miał słaby sprzęt, u mnie na prenatalnych nt wyszło 1.9 płód 6,8 cm, a kość nosowa nie możliwa do określenia,u innego lekarza na innym usg było już ją pięknie widać,ale bez paniki jest dużo przypadków,że nt przekraczało nawet 4 a dzieci rodziły się zdrowe

czczi lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 dzięki za odpowiedz, niestety u nas jest w sumie jeden lekarz robiący badania genetyczne. Poproszę moja prowadząca, może ona mi to zmierzy. Teraz czekam na PAPPA

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ