Obstawianie duphastonu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bralam od poczatku ciazy duphaston 2 x 1 i mam w tym tygodniu brac juz po jednej a w nastepnym tyg odstawic. To były opinie dwoch ginekologow.
V Leiden heterozygota,
PAI1-4G heterozygota
Niedoczynność tarczycy
Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
Synek 14.12.2018 -
Hej Kobitki ja zaczelam wlasnie 16 tydz. Tez mam odstawiac przez tydzien po 1 tab. Mam mega obawy, na usg wszystko OK ale ostatnio bola mnie krzyze I mam klocia w pochwie, tez tak macie? Pracuje teraz za granica I kiebsko z jakimi kolwiek inf od poloznychAndziaBallo
-
cudownie;) mi te terminy sie zmieniła miedzy 6-10.12 Ale na ostatnich dwóch wizytach byl 6.12.
jak sie czujesz Gosiaczku? widać u Ciebie cokolwiek?
u mnie brzucha brak co doprowadza mnie to schiz;)
Andzia...mnie też bolą czasami plecy...i brzuch właściwie jak tylko dluzej postoje albo cos porobie ...
a Ty na kiedy termin?
-
W tej ciąży od początku dobrze się czuję. Po brzuszku widać jak ubiorę dopasowaną bluskę. W spodnie żadne już się nie dopinam w leginsach chodzę lub sukienki. 1,5 kg w końcu u mnie na plusieAniołek 9tc (*) 10.02.2017
Kochany synuś Sebastian 07.12.2018 :*:*:*
-
Hope - absolutnie nie przejmuj się brzuszkiem - na własne oczy w tym roku obserwowałam trzy dziewczyny u mnie w pracy, które zaszły w ciąże przede mną. Dwie z nich widoczny brzuszek zaczeły mieć po 5 miesiącu. U jednej z nich już w ok trzecim jak dobrze pamiętam. U mnie już widać ale sama nie wiem czy to nie jest prędzej wina "gazów", że brzuszek jest bardziej widoczny bo w przeciągu dnia (mam wrażenie), że jest troszkę mniejszy niż w nocyAndziaBallo
-
Hope a wracajac do tematu przewodniego - zsczelas odstawiac dubka? Czy sie jeszcze wstrzymujesz? Ja tydzien temu bylam w pl I lekarka zostawila mi wachlarz do wyboru. W stylu- moze Pani odstawiac a jak bedzie cos bolalo to wrocic. Hehe tylko jak pisalm powyzej - jeszcze nie odstawilam a mnie boLi I badz tu madryAndziaBallo
-
Na razie zmniejszyłam dawke z 3×dziennie na 2x dziennie...
mi mój prowadzący powiedział ze teraz to jak kropla w morzu i spokojnie mogę odstawić jesli glowa mi na to pozwoli...na razie pozwala na tyle.
Podbrzusze pobolewa, nawet widze ze bardziej jak jestem zmeczona. Bolą mnie też plecy...dolegliwosci nasilają się jak dluzej siedze...ale nie wiąże ich w ogole ze zmniejszeniem dupka.
a badałaś poziom progesteronu? -
niestety nie badałam aktualnie przebywam w UK i tutaj wystawiają oczy jak tylko zapytam o takie badanie. Mają całkwicie inną profilaktyke stawiającą na- naturę. Przed ciążą miałam problem z prolktyną - pierwszą ciążę poroniłam - dlatego też dostałam od pl lekarza progesteron - profilaktycznie. Cały czas pracuje (w UK chcąc macierzyński nie mogę przejść na "L4") może stad te bóle u mnie? Skoro twierdzisz, że u Ciebie są gdy jesteś bardziej zmęczona? Ja po pracy w dzień, dzień tak się czuję może to moja odpowiedź Dziewczyny na forum a Wy ogólnie jak macie? Powymieniajmy się doświadczeniamiAndziaBallo