Otyłość w ciąży
-
Witam, jestem w 17tyg ciąży, zaczynałam z wagą 92,5kg przy 168cm wzrostu. Dziewczyny w podobnej sytuacji proszę o informację jak wasi lekarze podchodzili to tego prowadząc ciążę? Bo moja p.dr. mnie cały czas straszy😬 na początku ciąży pomimo glukozy w normie wysłała mnie na test obciążeniowy profilaktycznie. Cukrzycy nie widać. Morfologię mam w normie, cukier i ciśnienie książkowe. Z dzidziusiem wszystko ok, a teraz mi przepisała acard i zastrzyki przeciw zakrzepowe naraz😲 też pytałam czemu i dlaczego naraz te dwa, odpowiedź oczywiście profilaktycznie 😩 juz nie wiem czy grzecznie to wszystko brać czy skonsultować u innego lekarza... A mnie to strasznie stresuje bo niby wszystko jest jak najbardziej ok, a leków i badań ciągle przybywa
-
Hej ja mam 163cm wzrostu i zaczynałam z waga 117kg , teraz mam ok111kg bo mam cukrzycę ciazowa i jestem na diecie, czekam wizyty która mam mieć 4.11.21 a teraz jestem 11+5tc. Chodzę prywatnie do lekarza zero uwag. Mam również pakiet z pracy w Medicover tu lekarz tylko mi powiedział że najlepiej będzie jak nie przytyje, a teraz wręcz schudłam
-
U mnie ani słowa. Acard mam od początku, nawet od początku starań. Niestety, przytyłam i nie chudnę. Zastanawiam się jak to będzie pozniej, bo póki co żadnych cukrzyc, nadciśnień, nic. W ogóle gdybym nie wiedziała, że jestem w ciąży i Mała nie kopała uparcie, to bym nie wpadła na to, że ktoś tam w środku siedzi - żyję jak przed ciążą.
-