X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Paciorkowiec w moczu w 25 tc
Odpowiedz

Paciorkowiec w moczu w 25 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wera92 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, obecnie jestem w 25 tc, przy rutynowych badaniach do wizyty kontrolnej moczu i krwi w ubiegłym miesiącu wyszły mi w moczu liczne bakterie i trochę leukocytów, lekarz prowadzący powiedział, że jeżeli w kolejnym miesiącu się powtórzą zrobić posiew. Teraz robiąc mocz ogólny wyszło mi zero bakterii i leukocytów, ale dla świętego spokoju zrobiłam posiew i dzis przyszedł wynik - paciorkowiec grupy B 10^4.
    Już w 10tc po wykonaniu cytologii w której wyszedł stan zapalny ginekolog pobrała wymaz z pochwy i szyjki i był GBS dodatni, ale nic na to nie dostałam, jedynie informacje, że podadzą mi antybiotyk przy porodzie.
    Teraz jestem pełna obaw o życie maluszka, bo najwyraźniej paciorkowiec rozprzestrzenił się z pochwy już do dróg moczowych.
    Naczytałam się, że może spowodować zapalnie wewnątrzmaciczne :(
    Jutro wizyta u lekarza, ale chciałam podpytać czy któraś z Was też się z nim zmagała?

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ