Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Plamienie
Odpowiedz

Plamienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mellonaa Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Posze do was w takiej sprawie . Jestem w 12 tygodniu ciąży dowiedzialam sie dość przed chwilą bo w tym tygodniu dopiero zrobiłam test i umówiłam się odrazu do lekarza. Do tej pory było wszystko ok pobolewał mnie czasem kregoslup . Ale do sedna . Wczoraj po powrocie z pracy przed kąpielą zauważyłam u siebie sluz z nitka krwi później się wytarłam ponownie papier był zaplamiony ale delikatnie krwia ale nie żywo czerwona tylko taka rozwodniona . Pojechałam do szpitala bo się wytraszylam . Wyliczyli 12 tydzien i 4dni . Lekarz zbadał mnie tylko wziernikiem stwierdził że już nie ma plamień że to z szyjki coś poleciało.... nie wykonał żadnego usg stwierdził że nie ma potrzeby bo już nie ma żadnego plamienia . Nie uspokoił mnie w żaden sposób... czy któraś z was miała tak w tych tygodniach ? Bardzo się martwię. Chciał ten lekarz żebym przyszła do niego do poradni w poniedziałek ale nie ma o dobrych opini i chce iść w środę do innego. Dzisiaj boli mnie kregoslup . . Czy to rzeczywiście mogła pęknąć jakaś żyłka tylko w macicy ? Czy to poronienie ? .

• Cake Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim najlepiej jeżeli lekarz zrobi USG.. wtedy będziesz wiedziała co się dzieje z maluszkiem i czy nie ma jakiegoś krwiaczka lub innych nieprawidłowości. Dla uspokojenia siebie możesz pójść jutro na wizytę

Ja miałam takie plamienia różowe w 11tygodniu, ale u mnie plamienia ciągle występowały od początku ciazy

Ona: 92
    On: 91
    22.12.2020 cp usunięcie prawego jajowodu💔
    22.11.2021 cp usunięcie lewego jajowodu💔

09.10.23 ET ciaża biochemiczna
    14.11.23 FET ❌
    12.12.23 FET ❌
    04.03.24 FET ciąża biochemiczna
    02.04.24 FET ⛄️💙
  • Nadzieja99 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, najlepiej będzie jak lekarz zrobi Ci USG, ja również miałam plamienie od 11 tyg brązowe u mnie na USG widoczny był mały krwiaczek od ok. tygodnia nie ma żadnego plamienia, także pewnie się wchłonął (16+2 dziś) w czwartek mam wizytę także zobaczymy wszystko. Miałam zakaz współżycia do momentu aż plamienie nie ustanie i przedłużenie brania progesteronu Benis i cyclogestu. Z samego badania wziernikiem to moim zdaniem jak wróżenie z fusów. Największą pewność daje USG zobaczysz też co dzieje się z maluszkiem. Powodzenia trzymam w kciuki i pamiętaj nie każde plamienie oznacza poronienie, ale trzeba być czujnym, lepiej raz pojechać do lekarza za dużo niż zwlekać z tym

Starania od 01.2023, stymulacja pełna od 02.2024
    Ona👰🏻‍♀️24l.
    PCOS
    Leki w ciąży:
    2x Progesteron benis 100 1 tab.,
    1X Cyclogest 400 1 glob.,
    3x2 Rutinoscorbin,
    Witaminy,
    Acard 150 od 14 tyg. raz dziennie
    On🤵🏽‍♂️24l.
    Badania nasienia w porządku
    "Wiara i nadzieja umierają ostatnie"
    06.05 progesteron 43
    08.05 ⏸️, HCG 24.20
    10.05 HCG 93.19
    16.05 wizyta u gin 👩🏼‍⚕️
    31.05 widzieliśmy twoje serduszko ♥️
    1.07 krwiaczek
    15.07 Pierwsze prenatalne, ślicznie rośniesz maluszku <3
    05.09 💙💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ