X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Plamienie
Odpowiedz

Plamienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mellonaa Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Posze do was w takiej sprawie . Jestem w 12 tygodniu ciąży dowiedzialam sie dość przed chwilą bo w tym tygodniu dopiero zrobiłam test i umówiłam się odrazu do lekarza. Do tej pory było wszystko ok pobolewał mnie czasem kregoslup . Ale do sedna . Wczoraj po powrocie z pracy przed kąpielą zauważyłam u siebie sluz z nitka krwi później się wytarłam ponownie papier był zaplamiony ale delikatnie krwia ale nie żywo czerwona tylko taka rozwodniona . Pojechałam do szpitala bo się wytraszylam . Wyliczyli 12 tydzien i 4dni . Lekarz zbadał mnie tylko wziernikiem stwierdził że już nie ma plamień że to z szyjki coś poleciało.... nie wykonał żadnego usg stwierdził że nie ma potrzeby bo już nie ma żadnego plamienia . Nie uspokoił mnie w żaden sposób... czy któraś z was miała tak w tych tygodniach ? Bardzo się martwię. Chciał ten lekarz żebym przyszła do niego do poradni w poniedziałek ale nie ma o dobrych opini i chce iść w środę do innego. Dzisiaj boli mnie kregoslup . . Czy to rzeczywiście mogła pęknąć jakaś żyłka tylko w macicy ? Czy to poronienie ? .

• Cake Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim najlepiej jeżeli lekarz zrobi USG.. wtedy będziesz wiedziała co się dzieje z maluszkiem i czy nie ma jakiegoś krwiaczka lub innych nieprawidłowości. Dla uspokojenia siebie możesz pójść jutro na wizytę

Ja miałam takie plamienia różowe w 11tygodniu, ale u mnie plamienia ciągle występowały od początku ciazy

Ona: 92
    On: 91
    22.12.2020 cp usunięcie prawego jajowodu💔
    22.11.2021 cp usunięcie lewego jajowodu💔

09.10.23 ET ciaża biochemiczna
    14.11.23 FET ❌
    12.12.23 FET ❌
    04.03.24 FET ciąża biochemiczna
    02.04.24 FET ⛄️💙
  • Nadzieja99 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, najlepiej będzie jak lekarz zrobi Ci USG, ja również miałam plamienie od 11 tyg brązowe u mnie na USG widoczny był mały krwiaczek od ok. tygodnia nie ma żadnego plamienia, także pewnie się wchłonął (16+2 dziś) w czwartek mam wizytę także zobaczymy wszystko. Miałam zakaz współżycia do momentu aż plamienie nie ustanie i przedłużenie brania progesteronu Benis i cyclogestu. Z samego badania wziernikiem to moim zdaniem jak wróżenie z fusów. Największą pewność daje USG zobaczysz też co dzieje się z maluszkiem. Powodzenia trzymam w kciuki i pamiętaj nie każde plamienie oznacza poronienie, ale trzeba być czujnym, lepiej raz pojechać do lekarza za dużo niż zwlekać z tym

Starania od 01.2023, stymulacja pełna od 02.2024
    Ona👰🏻‍♀️24l.
    PCOS
    Leki w ciąży:
    2x Progesteron benis 100 1 tab.,
    1X Cyclogest 400 1 glob.,
    3x2 Rutinoscorbin,
    Witaminy,
    Acard 150 od 14 tyg. raz dziennie
    On🤵🏽‍♂️24l.
    Badania nasienia w porządku
    "Wiara i nadzieja umierają ostatnie"
    06.05 progesteron 43
    08.05 ⏸️, HCG 24.20
    10.05 HCG 93.19
    16.05 wizyta u gin 👩🏼‍⚕️
    31.05 widzieliśmy twoje serduszko ♥️
    1.07 krwiaczek
    15.07 Pierwsze prenatalne, ślicznie rośniesz maluszku <3
    05.09 💙💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ