płec dziudziusia
-
nick nieaktualnyWitam, mam takie pytanko i liczę na odpowiedzi z 'własnych doświadczeń'.
Aczkolwiek idę niedługo do lekarza, będę w 13tyg+3 dni. Czy będę mogła poprosić o lekarza na zerknięcie co ma między nóżkami? Oraz na ile taka szybka odpowiedz jest wiarygodna? -
U mnie na usg I trymestru (11+6) lekarka powiedziała że na 80% chłopak. Na razie każde kolejne usg to potwierdza
Ponoć na tak wczesnym etapie, tylko chłopca da się przewidzieć. Dziewczynka lepiej wychodzi na usg II trymestru.
Moja koleżanka w obu ciążach również w usg I trymestru miała wskazanie na chłopców- i urodziła chłopców
U innej koleżanki na podobnym etapie, lekarka powiedziała że jest za wcześnie na określenie płci bo między nóżkami nic za bardzo nie widzi- więc pewnie będzie dziewczynka- ale że na tym etapie za wcześnie na zgadywanie--- wyszła dziewczynka
Oczywiście może byc i tak, że się dzidziuś źle ułoży i wtedy nie da się podglądnąć płci..Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
Szczęśliwa Mamusia 2016 i 2018
-
Jasne, że możesz spytać. Najwyżej Ci powie, że ciężko stwierdzić A jeżeli Ci powie co będzie, to pamiętaj, że jednak czasem może się coś zmienić i nie nastawiaj się na 100% przynajmniej do połówkowego.
Ja już 24 tydzień i ciągle nie wiemy. Idziemy do lekarza jutro, ale coś czuje ze będzie dziewucha -
nick nieaktualnyDziękuję dziewuszki!
fiska0 ja mam to samo! czuje że u mnie będzie dziewucha ale mój M. chcę i czuje chłopca Także albo Mia albo Aleksander tam sie ukrywa w moim brzuszku.
A miałyście może już w ok 13 tygodniu badania przyzierności karkowej etc? -
Tak, i najlepiej takie badanie zrobić do końca 13 tyg (13+6) bo wtedy jest wiarygodne Później dzidzia będzie za duża i są inne normy. dzidzia musi miec między 45-85mm. Norma NT jest chyba do 2-2,5 (ale nie pamiętam dokładnie)Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
-
nick nieaktualnyTo na pewno moja prowadząca ciążę wykona mi te badania. Pierwsze połówkowe badanie między którym a którym tygodniem ciąży się robi? i jak wygląda to badanie? Wole jednak przeczytać to od kobiet zgromadzonych na tym forum, wybaczcie że tak się wypytuje ale to moja pierwsza ciąża..
-
Sa 3 duże (tzw genetyczne, prenatalne) usg w całej ciąży, po jednym w każdym trymestrze. Nie każdy lekarz je wykonuje, bo powinien posiadać certyfikat do tych usg. Ja np wykonuje je prywatnie i wyniki pokazuje lek.prowadzącemu. Na tej stronce masz fajnie napisane w jakich tygodniach powinno być zrobione, i co sie na nich ocenia (u mnie, do tej pory,dokładnie tak to wyglądało)
http://www.pro-creative.pl/usg-genetyczne-3d-4dAniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mogę potwierdzić to co wcześniej dziewczyny pisały
Z córką w 14tc lekarka nie chciała się określać, w 18tc złe ustawienie małej, dopiero w 22tc dowiedzieliśmy się, że będzie dziewczynka.
Z synem w 12tc lekarz sugerował chłopca, w 16tc potwierdził na 100%.
Nie wiem czy to coś może pomóc, ale syn zawsze był z nogami rozkraczonymi i prezentował dumnie swój sprzęt, a córcia cały czas nogi koło siebie, ściśnięte -
Chłopcy chwalą się swoim przyrodzeniem od razu jak tylko mogą, dziewczynki są nieśmiałe
Córka ukrywała się dość długo u mnie i dopiero w 7 miesiącu pokazała co trzeba
Pierwszy syn w 17 tc na 100% już a w 14tc było podejrzenie bo "coś się dyndało".
A teraz w 11tc już lekarka powiedziała, że coś jest a w 13tc powiedziała, ze na 99% już chłop jak dąb
Takich bezwstydnych mam synów
-
hej no ja dowiedzialam sie o plci dziecka w 20 tygodniu ciazy tutaj w holandi dopiero mi taka sytuacje przedstawili bedzie synek Tommy
wszystko sprawdzala kazdego paluszka u nozki raczki , narzady itp wszystko wporzadku oby do szzesliwego rozwiazania czego zycze przyszlym mamusia badz kolejnym mamuskomJustyna -