Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Po badaniu prenatalnym
Odpowiedz

Po badaniu prenatalnym

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 1 września, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o wyniki to niestety nie pomogę, chociaż jeżeli jest w granicy normy, mimo że górnej, to ja bym się raczej bardzo nie martwiła narazie.

Ale jeżeli chodzi o to co dostaje od lekarza - i po USG prenatalnym 1 trymestru i 2 trymestru - dostałam cały wynik i poszczególne pomiary, długości, wagę dziecka wydrukowane na 2 kartach A4, do tego sporo zdjęć z pomiarami z badania. Jeżeli nic nie dostałaś, to strasznie dziwna sytuacja 🙄

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 1 września, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest zdjęcie z Internetu, ale moje pierwsze wyniki wyglądaly tak, drugie prenatalne były trochę krótsze, ale nadal wszystkie wartości były wypisane

15c433f020b55.jpghttps://zapodaj.net/plik-khcrOUbYg1

Jeżeli ich nie dostałaś to zadzwoń, to jest ważny dokument. Strasznie dziwna sytuacja, jesteś pewna, że lekarz wykonujący badanie miał odpowiednie przeszkolenie do niego? Wiem, że do wykonania USG prenatalnego trzeba mieć specjalny certyfikat i nie każdy lekarz go posiada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 15:20

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 1 września, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Tego jestem pewna, że był odpowiednio przeszkolony.
    Bezpośrednio po badaniach miałam też badania z krwi.
    Wyczytałam teraz w necie, że ten dokument z badań USG jest ponoć dostępny dla lekarza prowadzącego ciążę w jakimś systemie. A wyniki USG pojawią się w IKP po kilku dniach od badania.
    Podawałam też adres mailowy, więc może po prostu dostanę po paru dniach?
    Ty otrzymałaś to od razu czy odbierałaś po jakimś czasie?

Lekarz wydrukował i dał bezpośrednio po badaniu do ręki, ale ja zdecydowałam na nierobienie badań z krwi dodatkowych. Może faktycznie mają system, w którym wrzucają te wyniki. Zadzwoń jutro i dopytaj. Ja jestem staroświecka i wolę takie wyniki mieć zawsze wydrukowane w segregatorze, więc jeżeli oni przechowują je w systemie to na twoim miejscu poprosiłabym o ich udostępnienie mailowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 15:28

age.png
  • Mami_35 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Weronika, ja dostałam pełny opis wraz z opisem ryzyk dopiero po tygodniu, gdy były już wyniki z biochemii:-)

💗
  • Nadzieja99 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam pełne wyniki dopiero jak wynik pappa był gotowy, od ręki miałam tylko zdjęcia z USG i wstępny opis, takie wyniki jak jedna dziewczyna wysłała miałam po ok. tygodniu od wizyty, były do odbioru w klinice i tylko osobiście. U nas było wszystko okey, ale wiem że jeśli coś byłoby nie tak to od razu umawiają do genetyka.

Starania od 01.2023, stymulacja pełna od 02.2024
    Ona👰🏻‍♀️24l.
    PCOS
    Leki w ciąży:
    2x Progesteron benis 100 1 tab.,
    1X Cyclogest 400 1 glob.,
    3x2 Rutinoscorbin,
    Witaminy,
    Acard 150 od 14 tyg. raz dziennie
    On🤵🏽‍♂️24l.
    Badania nasienia w porządku
    "Wiara i nadzieja umierają ostatnie"
    06.05 progesteron 43
    08.05 ⏸️, HCG 24.20
    10.05 HCG 93.19
    16.05 wizyta u gin 👩🏼‍⚕️
    31.05 widzieliśmy twoje serduszko ♥️
    1.07 krwiaczek
    15.07 Pierwsze prenatalne, ślicznie rośniesz maluszku <3
    05.09 💙💙
  • Czekająca94 Znajoma

Wysłany: 7 października, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chlopczyk czy dziewczynka ?
    https://zapodaj.net/plik-FZ6f1lQlwi

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ