Po badaniu prenatalnym
-
Jeżeli chodzi o wyniki to niestety nie pomogę, chociaż jeżeli jest w granicy normy, mimo że górnej, to ja bym się raczej bardzo nie martwiła narazie.
Ale jeżeli chodzi o to co dostaje od lekarza - i po USG prenatalnym 1 trymestru i 2 trymestru - dostałam cały wynik i poszczególne pomiary, długości, wagę dziecka wydrukowane na 2 kartach A4, do tego sporo zdjęć z pomiarami z badania. Jeżeli nic nie dostałaś, to strasznie dziwna sytuacja 🙄 -
To jest zdjęcie z Internetu, ale moje pierwsze wyniki wyglądaly tak, drugie prenatalne były trochę krótsze, ale nadal wszystkie wartości były wypisane
https://zapodaj.net/plik-khcrOUbYg1
Jeżeli ich nie dostałaś to zadzwoń, to jest ważny dokument. Strasznie dziwna sytuacja, jesteś pewna, że lekarz wykonujący badanie miał odpowiednie przeszkolenie do niego? Wiem, że do wykonania USG prenatalnego trzeba mieć specjalny certyfikat i nie każdy lekarz go posiada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 15:20
-
Weronika98 wrote:Tego jestem pewna, że był odpowiednio przeszkolony.
Bezpośrednio po badaniach miałam też badania z krwi.
Wyczytałam teraz w necie, że ten dokument z badań USG jest ponoć dostępny dla lekarza prowadzącego ciążę w jakimś systemie. A wyniki USG pojawią się w IKP po kilku dniach od badania.
Podawałam też adres mailowy, więc może po prostu dostanę po paru dniach?
Ty otrzymałaś to od razu czy odbierałaś po jakimś czasie?
Lekarz wydrukował i dał bezpośrednio po badaniu do ręki, ale ja zdecydowałam na nierobienie badań z krwi dodatkowych. Może faktycznie mają system, w którym wrzucają te wyniki. Zadzwoń jutro i dopytaj. Ja jestem staroświecka i wolę takie wyniki mieć zawsze wydrukowane w segregatorze, więc jeżeli oni przechowują je w systemie to na twoim miejscu poprosiłabym o ich udostępnienie mailowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 15:28
-
Ja dostałam pełne wyniki dopiero jak wynik pappa był gotowy, od ręki miałam tylko zdjęcia z USG i wstępny opis, takie wyniki jak jedna dziewczyna wysłała miałam po ok. tygodniu od wizyty, były do odbioru w klinice i tylko osobiście. U nas było wszystko okey, ale wiem że jeśli coś byłoby nie tak to od razu umawiają do genetyka.Starania od 01.2023, stymulacja pełna od 02.2024
Ona👰🏻♀️24l.
PCOS
Leki w ciąży:
2x Progesteron benis 100 1 tab.,
1X Cyclogest 400 1 glob.,
3x2 Rutinoscorbin,
Witaminy,
Acard 150 od 14 tyg. raz dziennie
On🤵🏽♂️24l.
Badania nasienia w porządku
"Wiara i nadzieja umierają ostatnie"
06.05 progesteron 43