X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr podejrzenie pępowiny dwunaczyniowej
Odpowiedz

podejrzenie pępowiny dwunaczyniowej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bold Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was miała pępowinę dwunaczyniową? Ja mam podejrzenie po usg w 12 tyg. ciąży (pewność podobnież jest ok. 18 tyg.). Dwóch lekarzy zapewniało mnie, że nie jest to wada raczej anomalia i mieści się w granicach normy. Wszystkie inne wyniki w normie, PAPPa b. dobra. Tętno płodu w 11 tyg. 173, w 12 tyg. 174 uderzeń/minutę. Będę wdzięczna za wszystkie informacje i Wasze doświadczenia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ