X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Podwyższona glukoza, ketony w moczu
Odpowiedz

Podwyższona glukoza, ketony w moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • madziax Nowa

Wysłany: 17 lutego, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) Szukałam, ale nie udało mi się znaleźć interesującego mnie wątku.
    Czy mogłybyście się podzielić swoimi doświadczeniami dot. podwyższonego poziomu glukozy i ketonów w moczu?
    Czy poza wynikami badań pojawiły się u Was jakieś niepokojące objawy w związku z przekroczeniem norm powyższych?
    U mnie teoretycznie glukoza na czczo waha się od 92,5 do 97. Specjalnie chodziłam na nią po długiej przerwie od ostatniego posiłku (np. 12-13h), dlatego zastanawiam się czy z tego powodu także poziom ketonów w moczu mógł wyjść tak wysoki (ostatnio 50 przy normie 0-5). Poza tym, w ciągu dnia poziom glukozy dosłownie mi skacze, np. od 83 do 143 na przestrzeni 3 dni.

Wizyta u lekarki jedno, a doświadczenia kobiet drugie. Dajcie znać, będę wdzięczna :)

m.
  • promykk Autorytet

Wysłany: 12 marca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziax wrote:
    Hej wszystkim :) Szukałam, ale nie udało mi się znaleźć interesującego mnie wątku.
    Czy mogłybyście się podzielić swoimi doświadczeniami dot. podwyższonego poziomu glukozy i ketonów w moczu?
    Czy poza wynikami badań pojawiły się u Was jakieś niepokojące objawy w związku z przekroczeniem norm powyższych?
    U mnie teoretycznie glukoza na czczo waha się od 92,5 do 97. Specjalnie chodziłam na nią po długiej przerwie od ostatniego posiłku (np. 12-13h), dlatego zastanawiam się czy z tego powodu także poziom ketonów w moczu mógł wyjść tak wysoki (ostatnio 50 przy normie 0-5). Poza tym, w ciągu dnia poziom glukozy dosłownie mi skacze, np. od 83 do 143 na przestrzeni 3 dni.

Wizyta u lekarki jedno, a doświadczenia kobiet drugie. Dajcie znać, będę wdzięczna :)
    Na czczo w ciąży od 92 stwierdzą się cukrzycę ciążową, gin powinien skierować do diabetologa. Ketony wychodzą od za małej podaży węglowodanów. Przy wysokich cukrach na czczo trzeba jeść dodatkową, późną kolację żeby przerwy były jak najmniejsze między posiłkami, ale to wszystko diabetolog przekazuje.

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    03.03 6,7cm 🍋
    14.03 120g bobaski 🍎

cukrzyca ciążowa 🍬, letrox, acard
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ