Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Podwyższona glukoza, ketony w moczu
Odpowiedz

Podwyższona glukoza, ketony w moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • madziax Nowa

Wysłany: 17 lutego 2025, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) Szukałam, ale nie udało mi się znaleźć interesującego mnie wątku.
    Czy mogłybyście się podzielić swoimi doświadczeniami dot. podwyższonego poziomu glukozy i ketonów w moczu?
    Czy poza wynikami badań pojawiły się u Was jakieś niepokojące objawy w związku z przekroczeniem norm powyższych?
    U mnie teoretycznie glukoza na czczo waha się od 92,5 do 97. Specjalnie chodziłam na nią po długiej przerwie od ostatniego posiłku (np. 12-13h), dlatego zastanawiam się czy z tego powodu także poziom ketonów w moczu mógł wyjść tak wysoki (ostatnio 50 przy normie 0-5). Poza tym, w ciągu dnia poziom glukozy dosłownie mi skacze, np. od 83 do 143 na przestrzeni 3 dni.

Wizyta u lekarki jedno, a doświadczenia kobiet drugie. Dajcie znać, będę wdzięczna :)

m.
  • promykk Autorytet

Wysłany: 12 marca 2025, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziax wrote:
    Hej wszystkim :) Szukałam, ale nie udało mi się znaleźć interesującego mnie wątku.
    Czy mogłybyście się podzielić swoimi doświadczeniami dot. podwyższonego poziomu glukozy i ketonów w moczu?
    Czy poza wynikami badań pojawiły się u Was jakieś niepokojące objawy w związku z przekroczeniem norm powyższych?
    U mnie teoretycznie glukoza na czczo waha się od 92,5 do 97. Specjalnie chodziłam na nią po długiej przerwie od ostatniego posiłku (np. 12-13h), dlatego zastanawiam się czy z tego powodu także poziom ketonów w moczu mógł wyjść tak wysoki (ostatnio 50 przy normie 0-5). Poza tym, w ciągu dnia poziom glukozy dosłownie mi skacze, np. od 83 do 143 na przestrzeni 3 dni.

Wizyta u lekarki jedno, a doświadczenia kobiet drugie. Dajcie znać, będę wdzięczna :)
    Na czczo w ciąży od 92 stwierdzą się cukrzycę ciążową, gin powinien skierować do diabetologa. Ketony wychodzą od za małej podaży węglowodanów. Przy wysokich cukrach na czczo trzeba jeść dodatkową, późną kolację żeby przerwy były jak najmniejsze między posiłkami, ale to wszystko diabetolog przekazuje.

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ