Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Podwyższona glukoza, ketony w moczu
Odpowiedz

Podwyższona glukoza, ketony w moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • madziax Nowa

Wysłany: 17 lutego 2025, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) Szukałam, ale nie udało mi się znaleźć interesującego mnie wątku.
    Czy mogłybyście się podzielić swoimi doświadczeniami dot. podwyższonego poziomu glukozy i ketonów w moczu?
    Czy poza wynikami badań pojawiły się u Was jakieś niepokojące objawy w związku z przekroczeniem norm powyższych?
    U mnie teoretycznie glukoza na czczo waha się od 92,5 do 97. Specjalnie chodziłam na nią po długiej przerwie od ostatniego posiłku (np. 12-13h), dlatego zastanawiam się czy z tego powodu także poziom ketonów w moczu mógł wyjść tak wysoki (ostatnio 50 przy normie 0-5). Poza tym, w ciągu dnia poziom glukozy dosłownie mi skacze, np. od 83 do 143 na przestrzeni 3 dni.

Wizyta u lekarki jedno, a doświadczenia kobiet drugie. Dajcie znać, będę wdzięczna :)

m.
  • promykk Autorytet

Wysłany: 12 marca 2025, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziax wrote:
    Hej wszystkim :) Szukałam, ale nie udało mi się znaleźć interesującego mnie wątku.
    Czy mogłybyście się podzielić swoimi doświadczeniami dot. podwyższonego poziomu glukozy i ketonów w moczu?
    Czy poza wynikami badań pojawiły się u Was jakieś niepokojące objawy w związku z przekroczeniem norm powyższych?
    U mnie teoretycznie glukoza na czczo waha się od 92,5 do 97. Specjalnie chodziłam na nią po długiej przerwie od ostatniego posiłku (np. 12-13h), dlatego zastanawiam się czy z tego powodu także poziom ketonów w moczu mógł wyjść tak wysoki (ostatnio 50 przy normie 0-5). Poza tym, w ciągu dnia poziom glukozy dosłownie mi skacze, np. od 83 do 143 na przestrzeni 3 dni.

Wizyta u lekarki jedno, a doświadczenia kobiet drugie. Dajcie znać, będę wdzięczna :)
    Na czczo w ciąży od 92 stwierdzą się cukrzycę ciążową, gin powinien skierować do diabetologa. Ketony wychodzą od za małej podaży węglowodanów. Przy wysokich cukrach na czczo trzeba jeść dodatkową, późną kolację żeby przerwy były jak najmniejsze między posiłkami, ale to wszystko diabetolog przekazuje.

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ