Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Podwyższone NT... proszę o radę..
Odpowiedz

Podwyższone NT... proszę o radę..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nora90 Znajoma

Wysłany: 18 marca 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie przyszłe mamy. Po wczorajszych badaniach prenatalnych nieco się zmartwiłam. Przy CRL 5,56 cm, wyszło NT 1,5. Lekarz mnie poinformował że NT jest nieco podwyższone i skierował mnie na dalsze badania, z krwi z uwagi na zwiększone ryzyko wad genetycznych. Kość nosowa prawidłowa, inne parametry rownież, jedynie bicie serca podwyższone do 176/min. Czy powinnam się bardzo martwić? Moje pierwsze dziecko NT miało 1,4 ale CRL było 6 cm. Czy to aż taka duża różnica?

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie rozumiem dlaczego podwyższone? Ja przy prawie identycznym crl miałam NT 1,7. Nikt nie mówił nic ze jest podwyższone?

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ