Prenatalne Szczecin
-
Hej ja polecam mediluxclinic i dr Glaza. Może i ma specyficzne poczucie humoru ale wielki specjalista. 350 razem z krwią prenatalne.
Podobno dobry też jest dr Kazimierz Kowalewski na gabinet na ku słońcu. Bardzo szybko też potrafi trafnie określić płeć ok 12 tc.
Pozdrawiam -
Tak, byłam u K. Mędrka. Nie wiem, czy przyjmuje tam ktoś inny, podczas rejestracji telefonicznej panie same zapisały mnie do niego. Na połówkowe też chciałabym się dostać do niego. Podczas badania dzidzia grzecznie współpracowała z lekarzem, więc byłam tam może z 7 min. USG miałam na 11.40, ale weszłam z poślizgiem, ponieważ przede mną dr wykrył aż dwie wady u dwóch dzieciaczków, więc to chyba powinno świadczyć o jego kompetencji .
Pracuje na bardzo dobrym sprzęcie. -
nick nieaktualny
-
ja robiłam prenatalne w Medicusie u dr. Kazimierza Kowalskiego, który prowadzi moją ciążę. Koszt 382 zł za Usg + badanie krwi. Wyniki krwi miałam już po 4 dniach. A USG było przeprowadzone profesjonalnie, dr wszystko tłumaczył, wskazywał na ekranie, mówił jakie są normy itp. Póki co bardzo sobie dr Kowalskiego chwale, ty bardziej, że wcześnie wyleczył również moją mamę z dość uciążliwych dolegliwości.
Kasiula02 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIsia86 wrote:A powiedz czy dostalaś jakieś CD z filmem z usg albo czy robił też 3d? Albo wydrukował i dał zdjęcia?
-
nick nieaktualnyIsia86 wrote:o super to bardzo fajnie u mnie będzie 12+6, więc mam cichą nadzieję, że uda się podejrzeć co maluszek skrywa między nóżkami
U mnie było dokładnie 12+6 jak dr określił płeć więc całkiem możliwe. Oczywiście mówił że coś widzi i że wydaje się że to chłopak ale nie chciał powiedzieć tak oficjalnie. Na kolejnym usg tak samo nie pewnie, ale już oficjalnie gdzie mam napisane to w dokumentach to na połówkowym powiedział że na 100% chłopak. -
Dziewczyny piszę tutaj bo może ktoś będzie szukał takiej informacji- NIE POLECAM badań prenatalnych w szpitalu na pomorzanach!!!
Ja tam zrobiłam bo wcześniej nigdzie nie przeczytałam, żeby ktoś odradzał.
Robiłam to badanie odpłatnie (brak wskazań medycznych i wiekowych). Koszt 350 zł (usg i test pappa)-czyli nie jest nizszy niż w innych tegontypu miejscach. Zdjęcia z badania,które otrzymujemy są baaaardzo malutkie i niskiej jakości, ponadto nie ma możliwości otrzymania płyty (nawet kiedy przynioslam swoją i poprosiłam o taką możliwość).
Ponadto zauważyłam błąd w danych dotyczących mojej osoby na wydruku z usg!-poprosiłam telefonicznie o przygotowanie nowego wydruku (wydruk 3 kartek z podpisem lekarz wykonującej badanie)-kiedy zgłosiłam się po odbiór nowego wydruku zaproponowano mi zamianę mojego wydruku na wydruk z poradni z przekreslonym błędem-poprawiony długopisem!!! Kiedy powiedziałam, że nie mam poprzedniego wyniku jedyne co mi zaproponowano to ksero tej strony z przekresleniem... po prostu brak słów!!!
Ponadto na wynik testu oappa czekałam prawie 2 tygodnie, a to znacznie dłużej niż w innych miejscach.
Nie będę się tu rozpisywać o innych "niedopatrzeniach"
Mi pozostaje tylko wierzyć, że moje dobre wyniki badań są rzeczywiście dobre.
Na takie stresy nie poeinna być narazona żadna ciężarna.
Pozdrawiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 17:39
Dawid 19.01.2017
2gie szczęście w drodze -
Ja też robiłam USG genetyczne w 13 tyg. w Diagenie na św Wojciecha i jestem zadowolona. Byłam u dr. Halca. Pomimo, że czytałam o nim kilka negatywnych opinii, to ja nie mam zastrzeżeń. Badanie było robione dokładnie, doktor objaśniał co było widać na ekranie i dla pewności powtarzał niektóre pomiary. Nie tryska on co prawda serdecznością do pacjentki, ale najważniejsze chyba, aby był dobrym specjalistą. Filmik z tańczącym dzidziusiem w 3D i zdjęcia z badania też dostałam na płytce, mimo, że nawet się tego nie spodziewałam. Wyniki z krwi przyszły do mnie pocztą po 5 dniach. Wszystko czytelnie opisane.
Diagen ma umowę z NFZ, więc jeśli są wskazania ze skierowaniem od lekarza USG genetyczne+ pappa i USG połówkowe są za darmo. od 35 roku życia też są za darmo ale trzeba przynieść skierowanie od swojego lekarza prowadzącego.
Bez skierowanie USG genetyczne+ Pappa 350zł, połówkowe 270zł, USG w 30 tyg 250zł.
Moniska jeśli jesteś w 10-11 tygodniu ciąży, to myślę, że jeszcze troszkę za wcześnie aby się dowiedzieć płeć dziecka, ale kto wie. Najczęściej trzeba czekać z tym do 18go. -
Ja robiłam prenatalne w diagenie, bylo ok. Bardzo pozytywnie oceniam usg robione tez przez dr Michala Michalczyka. Młody facet ale b. Dokładny i świetnie opowiada o tm co robi i po co.Badanie miałam w luxmedzie (saby sprzęt)ale wiem ze przyjmuje tez prywatnie.i współpracuje ze szpitalem na pomorzanach. Polowkowe tez robię podwójnie (darmowy luxmed i diagen ze względu na sprzęt)
-
Szczecinianki i koleżanki z okolic, szczerze polecam zarówno praktykę prof. Celewicza (super sprzęt 2D,3D/4D; dokładne pomiary; bez pośpiechu; mega przyjazna atmosfera ) jak i dr Kałużyńskiego (dokładny, rzeczowy). Obaj to 'starzy' wyjadacze, nie można się zawieść Ceny podobne do tego co podają dziewczyny wyżej.Abradaba
-
A 3. Badania w diagenir robic raczej nie będę. Liczyłam na 3 d ale mala się zle ustawiala - spoko. Ale dr. Halec za każdym razem tlukl mnie sonda po brzuchu bo dziecko zle się ustawialo. do tego stopnia ze bylo to bolesne. Potem znalazłam w necie opinie o nim i to niestety est częste. Jefna babeczka z siniakami wyszla, wiec nie bylo to lekie stukanie. Ostatnio z reszta widac bylontotalny pospiech - badanie polowkowe trwajacr może 20 min. Doktor ma niby wszystkie super certyfikaty ale niepokoiłam sienczy stukanie nie zaszkodzi dziecku (a myślę ze nawet jesli nie to po co ma bolec..). O wiele bardziej wole dr. Michalczyka z lucnedu, pomimo słabszego sprzętu i mneijszej liczby tytułów (est jeszcze rezydentem na pomorzanach wiec chyba się kształci). Świetnie opowiada, wszystko pokazuje, kazda rzecz ktora mierzy. Czuć zw to pasjonat z fajnym podejściem do ludzi (może dlatego ze młody)
-