PROBLEM Z PRACODAWCĄ I ZWOLNIENIAMI
-
Drogie Panie. Oczekując już miesiąc czasu na pieniądze z ZUSU wybrałam się dzisiaj do nich osobiście dowiedzieć się o co chodzi. Pani poinformowała mnie, że od SIERPNIA!!! nie wpłyneło ani jedno zwolnienie! Dzwoniąc do pracodawcy dostałam informację,że księgowa przebywa w szpitalu, a wszystkie moje zwolnienia są u niej w biurze do którego nie mają dostępu! poinformowali mnie tylko, że w nablizszym czasie nie ma mozliwosci zeby je stamtąd zabrać. ZUS rozkłada ręce i mam czekać. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Jakie mogę podjąć kroki? Za trzy miesiące termin porodu i zakupy dla córeczki naglą.Monia
-
Totalna nieodpowiedzialność pracodawcy.Zaświadczenie jest wystawiane przez lekarza z dwiema kopiami. On swój oryginał przekazuje też do ZUS, a kopię wręcza tobie, drugą kopię musi przechowywać przez 3 lata. Możesz próbować tędy, ponieważ niedostarczenie zwolnienia wystąpiło z przyczyn niezależnych od ciebie. Musisz sprawę wyjaśnić ponieważ ZUS ma prawo obniżyć świadczenie ze względu na niedostarczenie go w ciągu 7 dni od wystawienia. Ale jak wspomniałam to nie była twoja wina. Współczuję stresu.Tym razem udało się!!!
Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g.
-
Zwolnienia juz dostarczylam. Dzisiaj otrzymalam wiadomosc ze kolejny problem jest z drukiem z-3 i odesłali go do pracodawcy. Dziwi mnie to ze owy druk przegladaly dwie panie i nie mialy zadnych zastrzeżeń. Czyli czeka mnie kolejne opóźnienie. Jak tu się cieszyć zbliżającym sie narodzinami upragnionej córeczki?Monia
-