Przezierność karkowa
-
Czy którąś z Mam miała badanie przezierności i wyszło 2,1 ? Lekarz powiedział, że to za dużo i roznie może być. Usg ciężko było zrobić bo Maluszek nie chciał wspólpracować. Kość nosowa jest dobrze. Kazał powtórzyć badanie, Z tego co czytałam norma jest do 2,5, a lekarz powiedział ze jedna przezierność jest dobrze, druga za wysoka, wlasnie 2,1 a powinna byc 1 z kawałkiem. Wiecej nie chciala mówić- jedynie powtórzyć badanie. Czy ktoś miał podobną sytuacje ?
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Ona bardzo się denerwowała do samego końca.Do tego jakieś badania miała robione za które sporo płaciła . I one nie dały jej jednoznacznej odpowiedzi. Ale wszystko ok się skończyło. Trzymam kciuki za Ciebie , bądź dobrej myśli.
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Reni1982 spokojnie; skoro dzidziuś nie chciał spokojnie leżeć pomiar mógł być niedokładny, a różnica 0,5-1mm niekiedy jest bardzo trudna do uchwycenia; poza tym ja mam na wyniku badań info, że norma dla 11-13,6 tyg ciąży jest do 2,5 mm (wg Nicolaidesa). Będzie dobrze trzymam kciuki.
-
Karla82 wrote:Reni1982 spokojnie; skoro dzidziuś nie chciał spokojnie leżeć pomiar mógł być niedokładny, a różnica 0,5-1mm niekiedy jest bardzo trudna do uchwycenia; poza tym ja mam na wyniku badań info, że norma dla 11-13,6 tyg ciąży jest do 2,5 mm (wg Nicolaidesa). Będzie dobrze trzymam kciuki.
U innego lekarza wyszło 2.0. a jak wróciłam ponownie do swojej to raz 1.9, a raz 2.1,
lekarz wykluczył choroby.Mówi że synek zdrowy ))Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Reni, jestem dopiero co po tych badaniach i lekarz powiedziała mi, że należy się martwić, kiedy przyziernosc osiąga 3 i więcej. Nie denerwuj się na zapas, tym bardziej, że nie można było precyzyjnie pobrać pomiarów, bo Maluszek się ruszał
Reni1982, Kochająca Mama Ani lubią tę wiadomość
-
Jestem teraz w 17 tygodniu ciąży bliźniaczej i na usg prenatalnych jedno z dzieciaków miało przezierność 2.9 a drugie 1.5. Byłam przerażona, zwłaszcza że amniopunkcja przy bliźniakach jest niebezpieczna. Czekałam na wyniki przesiewowe z krwi i okazało się że wyniki są bardzo dobre: ryzyko wystąpienia zespołu Downa 1:14000 , zespołu Edwarda 1:91000. Głowa do góry! Trzeba uzbroić się w cierpliwość i zawsze szukać dodatkowej opini innego lekarza bo niektórzy potrafią niestety tylko niepotrzebnie straszyć!
-
nick nieaktualny
-
Hej Amelia25 mój dzidziuś ma 67mm i przezierność 1,6, będzie synuś a u Ciebie? Jak się czujesz? Ja od dzisiaj jestem już na zwolnieniu, miałam poważną infekcję z gorączką tydzień temu i lekarka dała mi zwolnienie na miesiąc. Później będę już przedłużała do porodu.
Amelia25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLarysa wrote:Hej Amelia25 mój dzidziuś ma 67mm i przezierność 1,6, będzie synuś a u Ciebie? Jak się czujesz? Ja od dzisiaj jestem już na zwolnieniu, miałam poważną infekcję z gorączką tydzień temu i lekarka dała mi zwolnienie na miesiąc. Później będę już przedłużała do porodu.
Mdłości na szczęście przeszły w II trymestrze i będzie córa Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie. Ja też postanowiłam nie przemęczać sie i jestem na zwolnieniu prawie od początku, lekarz zapisał duphaston i aż do 18tc mam brać
Zdrówka dużo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 01:24
-