ruchy dziecka 15 tydzien...
-
kochane czy tez tak miałyscie , -jak dotykam masuje delikatnie brzuch na srodku w okolicach pepka czuje delikatne ruszanie sie mrowienie nie wiem jak to opisac dziwne piekne uczucie ale dlaczego czuc tylko w okolicahc pepka czy ktoras z was tak miala? oczywiscie nie czuje tego caly czas w ciagu dnia nie czuc tylko wieczorem jak sie poloze i jest w miare spokojnie;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 10:43
-
no ja tak nie miałam lecz przy pierwszej ciąży czułam w podbrzuszu takie bąbelki, na początku myślałam że to jelita ale to się pojawiało jak leżałam w bezruchu i odprężona i wtedy zorientowałam się ze to ruchy, natomiast przy drugim to konkretne kopnięcie poczułam ze dwa razy a potem cisza na kilka dni i już wiedziałam że to było to
Ja nie miałam tak ale nie wiem czy to ruchy w ogóle. Bo przy pierworódkach to one są wyczuwalne zazwyczaj póżniej niż 15 tydzień ale to zalezy od budowy ciała też. No i że zazwczaj te ruchy są w podbrzuszu. -
Ja zaczęła 18tc i rzadko, ale czuję ruchy. Pierwszy raz to było w 16 tc i strasznie się przestraszyłam. Leżałam właśnie tak jak Ty wieczorem na płasko bez ruchu i nagle coś mnie dosyć mocno puknęło w podbrzuszu. Aż mi się gorąco zrobiło. Drugi raz w 17 tc poczułam podpłynięcie do powierzchni brzucha i takie konkretne powolne otarcie się .
Pomimo, że to moja pierwsza ciąża to ginekolog właśnie już od 16 tygodnia zaczął pytać czy czuję ruchy i notować to w karcie ciąży. Więc to jak najbardziej możliwe. Za to nigdy jeszcze nie czułam bąbelków:).
Co najlepsze, rano przed jedzeniem jak leżę na płasko, widać że pod pępkiem po lewej stronie jest górka a po prawej płasko:) i właśnie tam czuję te ruchy.Nasze Maleństwo cs -
Ja pierwsze ruchy także poczułam w 15 tygodniu. Wszyscy mówią, że wcześnie ale moja intuicja mówi inaczej. Określam to jak takie nagłe i leciutkie puknięcie, jakby pękały bąbelki. Najczęściej lokalizuje je po lewej stronie na dole pod pępkiem. Raz z jednej strony czuję z 3x, potem cisza...a czasem pojedyncze z prawej. Najwięcej ruchów czuje jak leże wieczorem na plecach i np czytam. Wczoraj znowu jak usiadłam do komputera to dał o sobie znaćDAWID 03.09.2015 Nasz Cud
ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
BĄBELEK termin 11.10.2017 rośniemy
Pessar w 27 tc- wytrzymaj -
a ja nie wiem czy to kopanie czy nie ale cały dzień czuje się dziwnie zbiera mnie na mdłości i brzuch pobolewa 2 min wlasnie pod pępkiem a później z godzina spokoju. Nie umiem opisać tego bólu ale jakby taki skurcz. Czy to jelita czy maluch już się wierci i ja to odczuwam? Mam nadzieję że do jutra mi przejdzie.
-