X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ruchy dziecka 15 tydzien...
Odpowiedz

ruchy dziecka 15 tydzien...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agaB Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane czy tez tak miałyscie , -jak dotykam masuje delikatnie brzuch na srodku w okolicach pepka czuje delikatne ruszanie sie mrowienie nie wiem jak to opisac dziwne piekne uczucie ale dlaczego czuc tylko w okolicahc pepka czy ktoras z was tak miala? oczywiscie nie czuje tego caly czas w ciagu dnia nie czuc tylko wieczorem jak sie poloze i jest w miare spokojnie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 10:43

• pakima Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tak nie miałam lecz przy pierwszej ciąży czułam w podbrzuszu takie bąbelki, na początku myślałam że to jelita ale to się pojawiało jak leżałam w bezruchu i odprężona i wtedy zorientowałam się ze to ruchy, natomiast przy drugim to konkretne kopnięcie poczułam ze dwa razy a potem cisza na kilka dni i już wiedziałam że to było to :)

Ja nie miałam tak ale nie wiem czy to ruchy w ogóle. Bo przy pierworódkach to one są wyczuwalne zazwyczaj póżniej niż 15 tydzień ale to zalezy od budowy ciała też. No i że zazwczaj te ruchy są w podbrzuszu.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • Kocimięta Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęła 18tc i rzadko, ale czuję ruchy. Pierwszy raz to było w 16 tc i strasznie się przestraszyłam. Leżałam właśnie tak jak Ty wieczorem na płasko bez ruchu i nagle coś mnie dosyć mocno puknęło w podbrzuszu. Aż mi się gorąco zrobiło. Drugi raz w 17 tc poczułam podpłynięcie do powierzchni brzucha i takie konkretne powolne otarcie się :).

Pomimo, że to moja pierwsza ciąża to ginekolog właśnie już od 16 tygodnia zaczął pytać czy czuję ruchy i notować to w karcie ciąży. Więc to jak najbardziej możliwe. Za to nigdy jeszcze nie czułam bąbelków:).

Co najlepsze, rano przed jedzeniem jak leżę na płasko, widać że pod pępkiem po lewej stronie jest górka a po prawej płasko:) i właśnie tam czuję te ruchy.

Nasze Maleństwo <3 <3 <3 <3 cs
  • pakima Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo każda z nas inaczej czuje ruchy:) ja mysłalam ze jak przy pierwszym czułam bąbelki to i przy drugim też, a okazało się że kopneło mnie chyba całym swoim ciałem i dało mi znac:) akurat to było na 15 tydzień:)

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W I ciąży pierwsze ruchy poczułam w 20tc, w II ciąży pierwsze ruchy w 18tc. Obecnie jestem w 22t2d III ciąży i pierwsze ruchy poczułam jak byłam w 15t4d :D

• Marribell Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy także poczułam w 15 tygodniu. Wszyscy mówią, że wcześnie ale moja intuicja mówi inaczej. Określam to jak takie nagłe i leciutkie puknięcie, jakby pękały bąbelki. Najczęściej lokalizuje je po lewej stronie na dole pod pępkiem. Raz z jednej strony czuję z 3x, potem cisza...a czasem pojedyncze z prawej. Najwięcej ruchów czuje jak leże wieczorem na plecach i np czytam. Wczoraj znowu jak usiadłam do komputera to dał o sobie znać :)

DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
    ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
    BĄBELEK termin 11.10.2017 :-) rośniemy
    Pessar w 27 tc- wytrzymaj
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem czy to kopanie czy nie ale cały dzień czuje się dziwnie zbiera mnie na mdłości i brzuch pobolewa 2 min wlasnie pod pępkiem a później z godzina spokoju. Nie umiem opisać tego bólu ale jakby taki skurcz. Czy to jelita czy maluch już się wierci i ja to odczuwam? Mam nadzieję że do jutra mi przejdzie.

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • agaB Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ktorym tyg jestes? przewaznie ruchy czuc ok 20 tyg. w dole brzucha,takie dekikatne falowanie. wczesniej tez mylilam to uczucie z ruchami jednak jak wytlumaczyja mi moja ginekolog to ruchy jelit

• paulin Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 tydzień ból nie do zniesienia na szczęście dzisiaj przeszło ale rano brzuch miałam obolały od tych skurczy. Podejrzewam jednak że miałam kłopoty z trawieniem ale myślałam że wyzionę ducha oby to był ost raz.

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ