X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Rwące nogi :/
Odpowiedz

Rwące nogi :/

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • melaniaa Nowa

Wysłany: 19 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również mam rwący ból nóg, nie mam pojęcia co to jest. Boli mnie jedynie w nocy. Jak się kładę do snu wszystko jest w porządku. I później w nocy budzi mnie rwanie nóg, szczególnie nad ranem. Powiedziałam o tym problemie ginekologowi, poradził picie wapna 3x dziennie. Nie powiem żebym czuła po tym jakąś ulgę...

• Gosia-WK Debiutantka

Wysłany: 23 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pani doktor na ruchliwe nogi zaleciła magnez

• ewelina89 Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja tez mam to samo dopada zawsze przed spaniem, pomeczy 2-3 dni i potem kilka dni spokoju i potem znowu to samo,magnez,witaminy nic nie pomagaja,wymachy nog,lezenie na boku,z nogami na poduszcze tez nie nic nie dziala poprostu juz chyba takie uroki i trzeba to przetrwac,jak by ktos wynalazl na to jakas metode to by bylo super bo to jest strasznie uciazliwe...

ewelina89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ciągnie - generalnie cały czas mam uczucie, jakbym miała zakwasy...
    biorę magnez, ale chyba średnio działa

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety problem z rwącymi nogami mam (z przerwami) od dziecka. Przed ciążą od około pół roku brałam magneB6 i muszę przyznać że przy regularnym stosowaniu- pomagało. Jak dowiedziałam się o ciąży to przestałam brać, z obawy że mogę zaszkodzić maleństwu i niestety problem wrócił. Pytałam gine czy mogę coś stosować, stwierdziła że magnez nie zaszkodzi ale nie gwarantuje też że pomoże, po czym dodała że to dopiero początek. No i niestety magnez na mnie nie działa. Pomagało spanie na brzuchu z podniesionymi i zgiętymi nogami w kolanach. Ale teraz spanie na brzuchu jest już niewygodne dla mnie :-/ Już nie mam pomysłów jak sobie z tym radzić :-/

860ij44jnlwgi45u.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest ktoś tutaj z problemem bolącej łydki uda? Zauważyłam ,że jak leżę z nogami do góry to troszkę lepiej :)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • smilero Nowa

Wysłany: 19 marca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mnie też dotyczy problem bolących nóg i leżenie z nimi powyżej poziomu serca naprawdę pomaga. Wszystko to pewnie spowodowane żylakami, którymi się nabawiłam genetycznie i przez zły tryb życia. :/

• Ewka1700 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez łapią takie bole nogi.tyle że jestem 1 trymestrze. Biore magnez, staram się ruszać ale nic nie pomaga. Mogą to być problemy z krazeniem?

endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ