Rwące nogi :/
-
WIADOMOŚĆ
-
Również mam rwący ból nóg, nie mam pojęcia co to jest. Boli mnie jedynie w nocy. Jak się kładę do snu wszystko jest w porządku. I później w nocy budzi mnie rwanie nóg, szczególnie nad ranem. Powiedziałam o tym problemie ginekologowi, poradził picie wapna 3x dziennie. Nie powiem żebym czuła po tym jakąś ulgę...
-
Witam ja tez mam to samo dopada zawsze przed spaniem, pomeczy 2-3 dni i potem kilka dni spokoju i potem znowu to samo,magnez,witaminy nic nie pomagaja,wymachy nog,lezenie na boku,z nogami na poduszcze tez nie nic nie dziala poprostu juz chyba takie uroki i trzeba to przetrwac,jak by ktos wynalazl na to jakas metode to by bylo super bo to jest strasznie uciazliwe...ewelina89
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja niestety problem z rwącymi nogami mam (z przerwami) od dziecka. Przed ciążą od około pół roku brałam magneB6 i muszę przyznać że przy regularnym stosowaniu- pomagało. Jak dowiedziałam się o ciąży to przestałam brać, z obawy że mogę zaszkodzić maleństwu i niestety problem wrócił. Pytałam gine czy mogę coś stosować, stwierdziła że magnez nie zaszkodzi ale nie gwarantuje też że pomoże, po czym dodała że to dopiero początek. No i niestety magnez na mnie nie działa. Pomagało spanie na brzuchu z podniesionymi i zgiętymi nogami w kolanach. Ale teraz spanie na brzuchu jest już niewygodne dla mnie Już nie mam pomysłów jak sobie z tym radzić
-
Niestety mnie też dotyczy problem bolących nóg i leżenie z nimi powyżej poziomu serca naprawdę pomaga. Wszystko to pewnie spowodowane żylakami, którymi się nabawiłam genetycznie i przez zły tryb życia.