X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Skurcze łydek
Odpowiedz

Skurcze łydek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prszyszłe mamy, czy macie też problem ze skurczami łydek? Ja 25 tydzień i kilka razy w tygodniu w nocy budzę się po kilka razy. Kupiłam wapno ale jakoś boję się je pić bez konsultacji z lekarzem...czy ktoś ma może podobny problem i jakoś sobie ulżył :) Pzdr

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skurcze łydek w pierwszej kolejności to magnez i potas np. Aspargin. Wapno w drugiej kolejności.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• SummerVisions Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - przede wszystkm magnez tutaj pomoże. Ja ostatnio z powodu niedoboru magnezu trafiłam do szpitala na kroplówkę magnezową. Lekarz powiedział mi, że w warunkach domowych można maksymalnie przyjmować 3 tabletki, np Magne B6.

nzjd6vgcehf8qt7d.png

nzjd43r8vj9vszon.png

Stay positive!
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dziś mam wizytę zapytam lekarza żeby nie brać leków w ciemno póki co co drugą noc się budzę z powodu skurczu w łydkach. Ale jakoś to przeżyję najważniejsza jest dzidzia :)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak dziewczyny piszą - magnez, magnez i jeszcze raz magnez. Miałam to samo i pomogło :)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zakupiony, dr potwierdziła , że można spokojnie brać więc po co się męczyć. Liczę na to , że skurcze przejdą.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ