Stawianie się macicy na początku II trymestru.
-
Cześć dziewczyny. Jestem w 14 tygodniu i od dwóch dni, wieczorami, spina mi się brzuch. Najbardziej jest to odczuwalne, gdy leżę na boku. Wtedy czuję spięcie w okolicy pępka, które czasami przechodzi w dół. Dziś już będę mieć konsultację z ginekologiem, więc zobaczymy co wymyśli.
Ciekawi mnie czy są tu dziewczyny, którym też tak wcześnie zaczęły się takie dolegliwości i mimo wszystko nie skróciła się szyjka w późniejszej ciąży, a może nawet to minęło i potem było lepiej?
Ja niestety pierwszą ciążę straciłam w 21 tygodniu z powodu niewydolności szyjki i miałam podobne objawy od początku ciąży choć dużo bardziej nasilone, dodatkowo wtedy miałam ciągle plamienia. Teraz ciąża przebiega bardzo fajnie, żadnych plamień, infekcji, szyjka ok, tylko te skurcze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 16:37
-
violetwoman wrote:Trzymamy kciuki. Mam nadzieję że będzie lepiej. Jakie to jest uczucie "stawianie" jestem na podobnym etapie co Ty i tak się zastanawiam jakie to uczucie, ja mieszkam w uk i tutaj nie badają szyjki więc nawet nie wiem ile ma cm .
Dzięki 🙂 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i moje leżenie się opłaci 🙂 -