Te ciążowe POŃCZOCHY
-
Cześć, dziewczyny.
Z uwagi na spore zmiany naczyń krwionośnych idące w stronę żylaków (jeszcze sprzed ciąży, choć mam ledwo skończone 26 lat) dostałam (za 95 zł ) od naczyniowca pończochy uciskowe II stopnia kompresji. Rodzić też będę musiała w uciskowych pończochach. Dajcie znać, czy jest Wam bliski ten problem. Dziś pierwszy raz byłam na ciążowym pilatesie w tych uciskowcach. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, w kazdym razie wygodnie nie jest i zastanawiam się, czy na czas ćwiczeń nie lepiej je ściągać?
Pozdrawiam
Gapsy -
moja siostra chodziła w nich normalnie i było wszystko, ale może najlepiej podpytać lekarza, on zawsze wie najlepiej Jakbyś chciała kupić dodatkową parkę to zamawiała z tego sklepu jak coś i była z nich zadowolona https://anti-med.pl/16-ponczochy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 08:50
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Cześć, dziewczyny.
Z uwagi na spore zmiany naczyń krwionośnych idące w stronę żylaków (jeszcze sprzed ciąży, choć mam ledwo skończone 26 lat) dostałam (za 95 zł ) od naczyniowca pończochy uciskowe II stopnia kompresji. Rodzić też będę musiała w uciskowych pończochach. Dajcie znać, czy jest Wam bliski ten problem. Dziś pierwszy raz byłam na ciążowym pilatesie w tych uciskowcach. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, w kazdym razie wygodnie nie jest i zastanawiam się, czy na czas ćwiczeń nie lepiej je ściągać?
Pozdrawiam
Gapsy
a co masz na myśli pisząc "spore zmiany naczyń krwionośnych"? Bo kurcze ja od zawsze mam widoczne żyły (nie są to żylaki), ale mam też problemy z puchnięciem nóg i uczuciem ciężkości (w szczególności w upały), ale nie wiem czy Ty masz podobne problemy? czy już mam bardziej zaawansowane? -