X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Test ciążowy
Odpowiedz

Test ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Hej dziewczyny

Głupie pytanie.
    Rozpoczęłam 14 tydzień. Dlugo staraliśmy się o maluszka i panikuję. Wcale nie przytylam, brzuch się nie powiększył. Nie wiem po co - zrobiłam test ciążowy.

Początkowo na testach wychodziła gruba krecha. Teraz test też jest pozytywny ale kreska jest jasna. Czy to możliwe, że po prostu hCG jest już niższe stąd taki wynik?

Ale nie każda kobieta ma objawy ciąży… jeżeli to jest Twoja pierwsza ciąża, to brzuch wyrzuci pewnie dopiero koło 20tc. Ja do 18tc schudłam 1,5kg, brzuch mi się nie powiększał 🤷🏻‍♀️dopiero ok 20tc zaczął rosnąć, teraz już mam wrażenie że z dnia na dzień jest większy. To wszystko jest totalnie normalne. Nie rób żadnych testów, to bez sensu. Jeżeli na badaniach jest wszystko ok to nie ma się czym martwić! Szczególnie, że w 14tc już napewno jesteś po 1 badaniu prenatalnym. Napewno nic się nie dzieje.

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Właśnie jestem bezpośrednio przed badaniem prenatalnym. Ustalone na jutro. Stąd coraz większy stres :(

To tymbardziej jutro się uspokoisz, że wszystko jest w porządku :)

Weronika98 lubi tę wiadomość

age.png
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit. Pomyliłam posty 🥲🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2024, 02:18

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ