X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Test ciążowy
Odpowiedz

Test ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Hej dziewczyny

Głupie pytanie.
    Rozpoczęłam 14 tydzień. Dlugo staraliśmy się o maluszka i panikuję. Wcale nie przytylam, brzuch się nie powiększył. Nie wiem po co - zrobiłam test ciążowy.

Początkowo na testach wychodziła gruba krecha. Teraz test też jest pozytywny ale kreska jest jasna. Czy to możliwe, że po prostu hCG jest już niższe stąd taki wynik?

Ale nie każda kobieta ma objawy ciąży… jeżeli to jest Twoja pierwsza ciąża, to brzuch wyrzuci pewnie dopiero koło 20tc. Ja do 18tc schudłam 1,5kg, brzuch mi się nie powiększał 🤷🏻‍♀️dopiero ok 20tc zaczął rosnąć, teraz już mam wrażenie że z dnia na dzień jest większy. To wszystko jest totalnie normalne. Nie rób żadnych testów, to bez sensu. Jeżeli na badaniach jest wszystko ok to nie ma się czym martwić! Szczególnie, że w 14tc już napewno jesteś po 1 badaniu prenatalnym. Napewno nic się nie dzieje.

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Właśnie jestem bezpośrednio przed badaniem prenatalnym. Ustalone na jutro. Stąd coraz większy stres :(

To tymbardziej jutro się uspokoisz, że wszystko jest w porządku :)

Weronika98 lubi tę wiadomość

age.png
  • AgaKa800 Ekspertka

Wysłany: 4 września, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit. Pomyliłam posty 🥲🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 02:18

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ