Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Test ciążowy
Odpowiedz

Test ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Hej dziewczyny

Głupie pytanie.
    Rozpoczęłam 14 tydzień. Dlugo staraliśmy się o maluszka i panikuję. Wcale nie przytylam, brzuch się nie powiększył. Nie wiem po co - zrobiłam test ciążowy.

Początkowo na testach wychodziła gruba krecha. Teraz test też jest pozytywny ale kreska jest jasna. Czy to możliwe, że po prostu hCG jest już niższe stąd taki wynik?

Ale nie każda kobieta ma objawy ciąży… jeżeli to jest Twoja pierwsza ciąża, to brzuch wyrzuci pewnie dopiero koło 20tc. Ja do 18tc schudłam 1,5kg, brzuch mi się nie powiększał 🤷🏻‍♀️dopiero ok 20tc zaczął rosnąć, teraz już mam wrażenie że z dnia na dzień jest większy. To wszystko jest totalnie normalne. Nie rób żadnych testów, to bez sensu. Jeżeli na badaniach jest wszystko ok to nie ma się czym martwić! Szczególnie, że w 14tc już napewno jesteś po 1 badaniu prenatalnym. Napewno nic się nie dzieje.

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Właśnie jestem bezpośrednio przed badaniem prenatalnym. Ustalone na jutro. Stąd coraz większy stres :(

To tymbardziej jutro się uspokoisz, że wszystko jest w porządku :)

Weronika98 lubi tę wiadomość

age.png
  • AgaKa800 Ekspertka

Wysłany: 4 września, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit. Pomyliłam posty 🥲🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 02:18

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ