Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Tętno płodu
Odpowiedz

Tętno płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miniczka Znajoma

Wysłany: 21 czerwca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie tętno mają Wasze maluchy? Jak zmierzyłam w domu, to mi wychodzi 120, 18tc, zastanawiam się, czy to nie za nisko :(.

• Vjuszka Znajoma

Wysłany: 21 czerwca, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internet podaje, że prawidłowe mieści się w granicach 110-160, także chyba tak :)

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog nie zalecała kupowania detektora tętna płodu, bo mamy czasem nieumiejętnie zmierzą (np. swoje zamiast dziecka) i później się martwią ;)

preg.png
  • Nat343 Debiutantka

Wysłany: 3 lipca, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierząc tętno samodzielnie dedektorem nie ma co patrzeć na pomiary… ja w 18 tc nie mogłam nawet złapać tętna - cały czas pokazywało 110 i nagle 80. Najlepiej jest złapać serduszko i słuchać rytmu bicia. Dziecko w 18tc ma jeszcze dużo miejsca w brzuszku i robi różne fikołki i urządzenie nie jest w stanie tak dobrze złapać. Nie ma co się stresować ;)

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 13 lipca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie nie zamierzam kupować, bo chyba generuje to większy stres niż pożytek, a im mniej stresu tym lepiej 😊 No, chyba ze są ku temu zalecenia oczywiście

preg.png
  • Nat343 Debiutantka

Wysłany: 14 lipca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że zaleceń nie ma. Natomiast nie ukrywam, że miałam jeden taki dzień gdzie moja dzidzia przez 6godz nie dawała mi żadnych kopniaków. Byłam przerażona, obawiałam się ponieważ od rana zawsze wstawała ze mną. W tej sytuacji pierwsze co zrobiłam to sprawdziłam bicie serduszka detektorem, pokazało 140, więc to był dla mnie znak, że serducho bije, a dzidziuś pewnie śpi.
    Tylko jestem na etapie 23+6 więc detektor odrazu złapał serduszko i stres zszedł. Natomiast na wczesnych etapach nie ma co się stresować.

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat343 wrote:
    Myślę, że zaleceń nie ma. Natomiast nie ukrywam, że miałam jeden taki dzień gdzie moja dzidzia przez 6godz nie dawała mi żadnych kopniaków. Byłam przerażona, obawiałam się ponieważ od rana zawsze wstawała ze mną. W tej sytuacji pierwsze co zrobiłam to sprawdziłam bicie serduszka detektorem, pokazało 140, więc to był dla mnie znak, że serducho bije, a dzidziuś pewnie śpi.
    Tylko jestem na etapie 23+6 więc detektor odrazu złapał serduszko i stres zszedł. Natomiast na wczesnych etapach nie ma co się stresować.

Pewnie, dla spokoju lepiej sprawdzić 😊

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ