Tętno płodu
-
Mierząc tętno samodzielnie dedektorem nie ma co patrzeć na pomiary… ja w 18 tc nie mogłam nawet złapać tętna - cały czas pokazywało 110 i nagle 80. Najlepiej jest złapać serduszko i słuchać rytmu bicia. Dziecko w 18tc ma jeszcze dużo miejsca w brzuszku i robi różne fikołki i urządzenie nie jest w stanie tak dobrze złapać. Nie ma co się stresować
-
Myślę, że zaleceń nie ma. Natomiast nie ukrywam, że miałam jeden taki dzień gdzie moja dzidzia przez 6godz nie dawała mi żadnych kopniaków. Byłam przerażona, obawiałam się ponieważ od rana zawsze wstawała ze mną. W tej sytuacji pierwsze co zrobiłam to sprawdziłam bicie serduszka detektorem, pokazało 140, więc to był dla mnie znak, że serducho bije, a dzidziuś pewnie śpi.
Tylko jestem na etapie 23+6 więc detektor odrazu złapał serduszko i stres zszedł. Natomiast na wczesnych etapach nie ma co się stresować. -
Nat343 wrote:Myślę, że zaleceń nie ma. Natomiast nie ukrywam, że miałam jeden taki dzień gdzie moja dzidzia przez 6godz nie dawała mi żadnych kopniaków. Byłam przerażona, obawiałam się ponieważ od rana zawsze wstawała ze mną. W tej sytuacji pierwsze co zrobiłam to sprawdziłam bicie serduszka detektorem, pokazało 140, więc to był dla mnie znak, że serducho bije, a dzidziuś pewnie śpi.
Tylko jestem na etapie 23+6 więc detektor odrazu złapał serduszko i stres zszedł. Natomiast na wczesnych etapach nie ma co się stresować.
Pewnie, dla spokoju lepiej sprawdzić 😊
-