X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Torbiel splotu
Odpowiedz

Torbiel splotu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anja94 Nowa

Wysłany: 28 lutego, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, lekarz podczas drugich badań prenatalnych stwierdził torbiel splotu o średnicy 5 mm w lewej komorze mózgu. Czy któraś z Was miała taką sytuację lub zna kogoś u kogo również stwierdzono torbiel. Czy podjęliście jakieś dodatkowe kroki w tym celu ? Czy wchłonęła się samoistnie ?
    Bardzo się martwię, dzięki za wszelkie odpowiedzi.

• Werka121 Nowa

Wysłany: 1 marca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nie przejmuj się u Nas też są 2 torbiele splotów naczyniowych. Torbiele splotów naczyniowych bardzo często występują i nie są niczym groźnym. Przeczytaliśmy kilka informacji w internecie i pytaliśmy 2 ginekologa który wykonuje badania prenatalne. Bardzo często pojawiają się u płodu i nie powodują zagrożenia. Na początku też bardzo się wystraszyliśmy (jeszcze nie mieliśmy wtedy wyników prenatalnych) ale teraz jesteśmy już spokojni jest szansa że około 30 tygodnia mogą się zupełnie wchłonąć.
    My 11.03 idziemy na połówkowe i zobaczymy czy nadal będa czy jeszcze poczekamy. Nie martw się ❤️

• Anja94 Nowa

Wysłany: 1 marca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję że u Państwa 11.03 nie będzie śladu. My wizytę mamy 10.03 u lekarza prowadzącego- także już odliczam.

• Werka121 Nowa

Wysłany: 11 marca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma już sladu po torbielach 😊 . Jak u Państwa?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ