X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Twardnienie macicy w 14tyg.
Odpowiedz

Twardnienie macicy w 14tyg.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 17 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Twardnieje mi macica... i od mniej więcej 12 13 tygodnia. Nie boli to ale spina się na chwilkę i puszcza... albo jak zmienię pozycje. Pytałam o to lekarza ale po badaniu usg nie stwierdził nieprawidłowości. Szyjka 6cm. Powiedział że jak coś to mogę wziąć nospe 2.razy dziennie i tyle... ale jednak się martwię. Najczęściej jak leżę to widzę jak zbiega mi się brzuch w jedno miejsce... szukałam czegoś na necie ale widzę że dziewczynom się to zaczyna po 20 tyg. A ja mam tak wcześnie... ktoś tak.mial ?

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie mam to samo,jestem w 12tygodniu. Tez sie martwie,usg mam dopiero za 2tygodnie i wtedy zapytam. Mi spina sie na dluzej niz chwilka ,bolu przy tym nie czuje, ale nospe lykam. Daj znac jak cos sie dowiesz

zi13skjopgsx41pb.png
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 17 września 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie biorę no spy...

7v8rdqk3dbllser2.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie są prawidłowe twardnienia, ale też nie ma co panikować. Jak najbardziej trzeba powiedzieć lekarzowi, powinien dać coś przeciwskurczowego. W 1 ciąży brałam MagneB6 (poród o czasie), teraz Spasmolinę. Dopóki nie boli brzuch, warto wziąć coś przeciw skurczom, jeśli jest możliwość to położyć się, a przynajmniej zmienić pozycję.

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ