Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Twardy brzuch/luteina/leżeć i czekać
Odpowiedz

Twardy brzuch/luteina/leżeć i czekać

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marribella Znajoma

Wysłany: 23 października 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. To już 4 lata jak tu nie zaglądałam. To moja 4 ciąża. Pierwsza zakończona w 36 tc, druga w 12 tc a trzecia w 37, z tym, że z pessarem od 6 mc.Teraz jestem w 21 tc i zaczęło się. Brzuch się stawia, wczoraj co 10 min..dziś jestem z ginekologiem. na linii i biorę lutkę i magnez. Wizyta dopiero we wtorek... Nie wiem jak szyjka. 3 tygodnie temu było ok. Leżę i się denerwuję... ojojajcie mnie please...

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 24 października 2021, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście lepiej by było gdyby tego nie było, ale bądź dobrej myśli i postaraj się nie stresować, bo stres nie pomoże się rozluźnić. Najważniejsze że jesteś w kontakcie z lekarzem i już jakieś środki zaradcze z jego rekomendacji wjechały. Będzie dobrze!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ