X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr USG polowkowe- ulozenie dziecka
Odpowiedz

USG polowkowe- ulozenie dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio w środę na wizycie też mały lezal poorzecznie. Ginka nic nie mowiła.
    A znow gdy 3 tygodnie temu pojechalan na sor przez bóle brzucha to był glowka w dół. Myślę, że maluchy maja jeszcze sporo miejsca by to zmienic ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Gosiaczek1509 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek leżał główką w dół na połówkowych i był całkiem z boku brzucha bardzo nisko, obrócony był pleckami strasznie ruchliwy i ciężko było niektóre pomiary wykonać dwa razy lekarka przerywała badanie i kazała mi łazić przysiady robić kręciłam nawet biodrami 1,5 godziny spędziłam u lekarza ale w końcu sobie podpłyną do góry. Maluch ma jeszcze dużo miejsca więc położenie jest dowolne.

Aniołek 9tc (*) 10.02.2017

Kochany synuś Sebastian 07.12.2018 :*:*:*
    dxoml6d8w2mqpznm.png
  • Asia_Wawa Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na połówkowych tez był ułożony poprzecznie, a dopiero niedawno przekręcił się główka w dół. Tak na prawdę do końca II trymestru dzidzius ma jeszcze dużo miejsca i może się ciagle kręcić. Dopiero później ustawia się docelowo.

bhywio4p4tz04cne.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku proszę Cię, jestem w 35 tc i moja mała ciągle świruje w brzuchu zmieniając pozycję, co dopiero w 21tc... Później będziesz musiała leżeć tylko na lewym boku, to znaczy, że dziecko źle się ułoży? Nie :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na takim etapie ciąży dziecko się kręci cały czas, na połówkowym Moje ułożone było miednicowo (głową do góry) a już tydzień później główkowo.

dziecko ma czas się przekręcić jeszcze do 34 tygodnia a czasami nawet później.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że na tym etapie to za wcześnie. Mój synuś wierci się, że i leży poprzecznie, główką w dół, "staje" w pionie... :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wyniku połówkowego USG jest napisane: "ułożenie podłużne główkowe, zmienne".

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na połówkowym córeczka miała ułożenie główkowe. Potem za dwa tygodnie już ułożenie poprzeczne. Mam nadzieję, że ostatecznie będzie to ułożenie główkowe :D

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ