Waga i wymiary dziecka- usg połówkowe
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z czego wynika że dziecko jest mniejsze na usg niż wg terminu ostatniej miesiączki? Tylko z powodu wystąpienia późniejszej owulacji czy może dzidziuś za wolno się rozwija?
Lekarz na połówkowym zapisał w karcie że dziecko jest mniejsze o ok 3 tyg do terminu OM. Ale tylko zapisał, mnie i mężowi powiedział że wszystko ok i nawet o tym nie wspomniał czy badaniu. -
nick nieaktualnyDziwne 3tyg to dość sporo, ale na pewno też zależy od sprzętu.
Czy to sie powiela z innymi badaniami USG?
Moze wynikać z:
-zlej aparatury
-źle obliczonego cyklu (są różne anomalia)
-rożnego tempa rozwoju dziecka
-niedożywienia dziecka
Moja 2ga ciąża była "opóźniona" o 2tyg, choć ja wiedziałam kiedy mogłam zajść (czuje kiedy mam owulacje i wiem kiedy współżyłam) , a że mam i długie nieregularne cykle to nie przejmowałam się bo wiedziałam że to co mówi USG jest trafione . No i urodziłam w 42tyg tak jak wskazywało USG i moje obliczenia 3,500 i 53cm.
Teraz mam tylko 2dni różnicy, ale to też mi się zgadza.
Ja na Twoim miejscu bym podpytała lekarzaBeeblu lubi tę wiadomość
-
Owulację miałam na pewno poźniej, bo leczyłam się w klinice niepłodności i miałam monitoring owulacji. Ok 23 dnia cyklu, ale to dawałoby tylko 1-1,5 tyg opoźnienia, nie 3 tygodnie.
Aparatura raczej wysokiej jakości, usg połówkowe robiłam prywatnie, w poleconym gabinecie ze wszystkimi bajerami u jednego z lepszych specjalistów w krakowie.
Hmm, no nic, podpytam u mojego lekarza prowadzącego ciążę o ten wynik z usg a póki co myślę pozytywnie -
nick nieaktualny
-
Ja też już po usg połówkowym i wiemy ze nosze w brzuchalu malego wiercipiętę,ktory jest SYNUSIEM!!! Waga 360g,wg usg 20+3 czyli 2 dni wiecej niż wskazuje OM
Wszystkie markery genetyczne i pomiary są w normie,narządy wykształcone poprawnie wiec bedzie zdrowy,piękny chłopczyk !!!binka76, polkosia lubią tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 .....
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
nick nieaktualny
-
Ja 22t plus 4 ale lekarz wpisał 20 plus 5. Ja liczę z pierwszego usg. Nie liczę z okresu bo miałam bardzo nieregularne cykle. Waga 445 g choć dzień wcześniej inny lekarz podał mi 360. Wymiary jak porównywałem są na właściwy tydzień oprócz ud ale jestem niska. Lekarz mówił ze wszystko ok wiec siebie przejmuje. Bo w rodzinie z dziećmi tez różnie bywało. Że raz szybciej raz wolniej ale rodziły się zdrowe i proporcjonalne
binka76 lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
binka76 wrote:Agnes ,ze piękny to wiadomo, każde dziecię jest piękne
Zdrowia dla naszych szkrabów!
Niby tak sie mówi,że nie ma brzydkich dzieci ale ja jednak w swoim życiu widziałam kilkoro i nie była to tylko moja subiektywna opinia Brzydkie,ładne niechaj wszystkie będą zdrowe2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 .....
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
nick nieaktualny