X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Witaminy prenatalne plus magnez??
Odpowiedz

Witaminy prenatalne plus magnez??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na forum jest łatwiej , w ciąży wszystko wychodzi dostałam skierowanie do kardiologa w regestracji pani powiedziała ze terminy sa na styczeń grudzien a ja termin porodu mam na koniec czerwca ale chyba pewnie musze sie zarejestrowac

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka wrote:
    Witajcie!
    Mam do Was pytanie. Od początku ciąży źle wyglądam. Pogorszyła mi się cera (min wyskoczyły suche skórki na skrzydełkach nosa) i strasznie wypadają mi włosy :/ czytałam że to może być brak magnezu. Wyniki mam dobre i biorę witaminki (lade vit) ale one zawierają tylko 75 mg magnezu (20% zapotrzebowania) i stad moje pytanie...
    czy mogę dodatkowo zażywać magnez? jeśli tak to z jakiej firmy polecacie najbardziej?
    Z niecierpliwością czekam na odpowiedz
    Ja biorę od początku pregna Plus i rewelacyjnie wyglądam i się czuje. Polecam. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Sharin Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie biorę Pregna Plus i dodatkowo Pregna DHA, niestety w tych witaminach nie ma magnezu, dlatego w aptece farmaceutka zaproponowała (ponieważ odczuwam bóle mięśni i skurcze w łydkach) Chela Mag B6-Mama. W sumie wit. B6 łykam 250% dziennie, a magnezu tylko 27%. Też się przestraszyłam o tą witaminę B6, żeby nie przedawkować, ale farmaceutka powiedziała, że tego się nie przedawkuje. Mimo wszystko ChelaMagB6 biorę tylko 1 tabletkę, nadal odczuwam, że mam za mało magnezu, ale staram się wcinać orzechy włoskie, żeby choć trochę naturalnie uzupełnić braki.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ