X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Wzrost dziecka a jakość sprzętu
Odpowiedz

Wzrost dziecka a jakość sprzętu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! mam do was pytanie które strasznie mnie nurtuje. W 12tc i 4d byłam na usg u innego gina - chciałam zrobić badania prenatalne na lepszym sprzęcie. Temu lekarzowi wyszedł wzrost dziecka 74mm i przezierność karkowa 1. Na tej podstawie ocenił wiek ciaży na tydzień póżniej czyli 13tc+4d. Wczoraj natomiast (13tc+6) byłam u swojego gina na tym samym badaniu. I jemu wyszła przezierność karkowa 1,8 i wzrost 74,4mm i wiek ciąży 13+6. U tych dwóch lekarzy byłam w odstępie około 11dni. Czy to jest możliwe żeby gorszy sprzęt pokazał aż taka różnicę w NT i we wzroście?
    Fakt, że NT w obu przypadkach jest prawidłowa. Ale zmartwiło mnie trochę to że przez te 11 dni nie ma róznicy we wzroście. Czy to może wynikać z jakości sprzętu? Czy przejmować się tym? Mój lekarz stweirdził, że wszytsko jest w normie. Tetno 160 - też w normie. Ostatnio ciagle sie zamartwiam, że coś jest nie tak.....

• Kaj Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest to mozliwe. Ja te badania robilam najpierw na nfz u niezbyt ciekawej pani dr. Nastepnie prywatnie u fajnego goscia. W przeciagu 2 dni dziecko raczej nie uroslo o 1,5cm a przeziernosc nie zmalala nagle z 2,5 do 1,1mm. Jest to albo wina sprzetu albo lekarza. W kazdym razie pomijajac te kwestie to ponadto pomiar na ush zawsze jest obarczony jakims bledem-mniejszym lub wiekszym.

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok. dzięki a info ;]

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ