X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Wzrost dziecka a jakość sprzętu
Odpowiedz

Wzrost dziecka a jakość sprzętu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! mam do was pytanie które strasznie mnie nurtuje. W 12tc i 4d byłam na usg u innego gina - chciałam zrobić badania prenatalne na lepszym sprzęcie. Temu lekarzowi wyszedł wzrost dziecka 74mm i przezierność karkowa 1. Na tej podstawie ocenił wiek ciaży na tydzień póżniej czyli 13tc+4d. Wczoraj natomiast (13tc+6) byłam u swojego gina na tym samym badaniu. I jemu wyszła przezierność karkowa 1,8 i wzrost 74,4mm i wiek ciąży 13+6. U tych dwóch lekarzy byłam w odstępie około 11dni. Czy to jest możliwe żeby gorszy sprzęt pokazał aż taka różnicę w NT i we wzroście?
    Fakt, że NT w obu przypadkach jest prawidłowa. Ale zmartwiło mnie trochę to że przez te 11 dni nie ma róznicy we wzroście. Czy to może wynikać z jakości sprzętu? Czy przejmować się tym? Mój lekarz stweirdził, że wszytsko jest w normie. Tetno 160 - też w normie. Ostatnio ciagle sie zamartwiam, że coś jest nie tak.....

• Kaj Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest to mozliwe. Ja te badania robilam najpierw na nfz u niezbyt ciekawej pani dr. Nastepnie prywatnie u fajnego goscia. W przeciagu 2 dni dziecko raczej nie uroslo o 1,5cm a przeziernosc nie zmalala nagle z 2,5 do 1,1mm. Jest to albo wina sprzetu albo lekarza. W kazdym razie pomijajac te kwestie to ponadto pomiar na ush zawsze jest obarczony jakims bledem-mniejszym lub wiekszym.

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok. dzięki a info ;]

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ