X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Zagrożenie skracaniem sie szyjki.
Odpowiedz

Zagrożenie skracaniem sie szyjki.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MiaNa Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Jestem w 22+3 tyg i właśnie wróciłam od lekarza,podczas badania zrobiła mi usg dopochwowe i stwierdziła ,że zrobił mi się jakiś kanał i może zacząć skracać się szyjka. Nie dopytałam się jej kompletnie o nic bo mnie załamało i dopiero emocje opadły. Jedynie co usłyszałam ,że szyjka twarda, jutro mam usg połówkowe czy na nim dowiem się coś więcej o stanie szyjki? Spotkała się któraś z taką sytuacją ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 11:17

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaNa może zerknij w wątek twardnienie brzucha, bo to jest jednym z objawów skracającej się szyjki i tam dziewczyny piszą o swoich problemach i doświadczeniach.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ