X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ZAKRZEPICA ŻYŁ/ ZATOR PŁUCNY
Odpowiedz

ZAKRZEPICA ŻYŁ/ ZATOR PŁUCNY

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już sama nie wiem..

W środę trafiłam do szpitala, z problemami z oddychaniem, mianowicie ból klatki piersiowej plus ból pleców jednocześnie. Lekarz zrobił mi wyniki krwi i niby Ok. Ale di-dimery podwyższone nie dają mi spokoju (norma jest 500 ug/l ja miałam 714 ug/l) i to, że bez badania USG Dopplera stwierdził, że zakrzepicy nie ma..

Objawy nie zniknęły nadal, i zastanawiam się czy jechać jutro do innego szpitala czy sobie darować.. Czy taki ból pleców, i klatki piersiowej po lewej stronie w ciąży przy oddychaniu jest normalny.. :/

Zgłupiałam..

Czy u którejś z Was wystąpiła, zakrzepica żył ? Jakie były objawy, badania, postępowanie lekarzy ?

Czy może ktoś miał starcie bezpośrednio już z zatorem płucnym ? I jakie tutaj przed wykryciem pojawiły się dolegliwości i objawy..

Pozdrowienia..

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Goździnka Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem powinnaś iść do innego lekarza, bo nie jest raczej normalny ból przy oddychaniu... daj znać co i jak. Pozdrawiam serdecznie

dev255pr___.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Okazało się, że mam skrzywienie kręgosłupa i to ten defekt wywoluje nacisk na nerwy stąd ból i problem z oddychaniem..

:)

na basen musze chodzic.. żeby odciążać troszkę kręgi.

3jvzp07w7jmagt8p.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ