Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ZAKRZEPICA ŻYŁ/ ZATOR PŁUCNY
Odpowiedz

ZAKRZEPICA ŻYŁ/ ZATOR PŁUCNY

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już sama nie wiem..

W środę trafiłam do szpitala, z problemami z oddychaniem, mianowicie ból klatki piersiowej plus ból pleców jednocześnie. Lekarz zrobił mi wyniki krwi i niby Ok. Ale di-dimery podwyższone nie dają mi spokoju (norma jest 500 ug/l ja miałam 714 ug/l) i to, że bez badania USG Dopplera stwierdził, że zakrzepicy nie ma..

Objawy nie zniknęły nadal, i zastanawiam się czy jechać jutro do innego szpitala czy sobie darować.. Czy taki ból pleców, i klatki piersiowej po lewej stronie w ciąży przy oddychaniu jest normalny.. :/

Zgłupiałam..

Czy u którejś z Was wystąpiła, zakrzepica żył ? Jakie były objawy, badania, postępowanie lekarzy ?

Czy może ktoś miał starcie bezpośrednio już z zatorem płucnym ? I jakie tutaj przed wykryciem pojawiły się dolegliwości i objawy..

Pozdrowienia..

3jvzp07w7jmagt8p.png
  • Goździnka Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem powinnaś iść do innego lekarza, bo nie jest raczej normalny ból przy oddychaniu... daj znać co i jak. Pozdrawiam serdecznie

dev255pr___.png
  • Pomarańczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Okazało się, że mam skrzywienie kręgosłupa i to ten defekt wywoluje nacisk na nerwy stąd ból i problem z oddychaniem..

:)

na basen musze chodzic.. żeby odciążać troszkę kręgi.

3jvzp07w7jmagt8p.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ