zakup wózka w 4 miesiącu
-
nick nieaktualnyDziewczyny,
dopiero co rozpoczął się II trymestr, a mój Małż wymyślił żebyśmy kupili już wózek, bo w zasadzie jesteśmy zdecydowani na konkretny model, a pojawiła się dobra oferta (chcemy używany), co rzadko się zdarza.
Wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie, ale z drugiej strony później będziemy chcieli kupić, a już nie będzie...
Co myślicie? Kiedy zamierzacie kupować wózek? -
Ja bym kupila. Po co wychodzic od razu z zalozenia ze jest za wczesnie i cos sie moze wydarzyc? Zawsze moze tak naprawde. Nawet w 9mcu. A nawet jesli tfu tfu tfu, to bedzie dla kolejnego dziecka. Ja tak do tego podchodze.
Ja wozek zamowie w styczniu, chcielismy nowy wiec troche mi zajelo znalezenie tego odpowiedniego.
-
nick nieaktualnyedwarda20 wrote:Ja bym kupila. Po co wychodzic od razu z zalozenia ze jest za wczesnie i cos sie moze wydarzyc? Zawsze moze tak naprawde. Nawet w 9mcu. A nawet jesli tfu tfu tfu, to bedzie dla kolejnego dziecka. Ja tak do tego podchodze.
Ja wozek zamowie w styczniu, chcielismy nowy wiec troche mi zajelo znalezenie tego odpowiedniego.
no właśnie też już się do tego skłaniam
a na jaki wózek się zdecydowaliście? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlphelia wrote:Jestem jeszcze biała w temacie wózków, ale muszę przyznać, że ceny za nówkę tych modeli co podajecie są ogromne możecie mi podpowiedzieć co decyduje o wybraniu przez Was danego modelu? Chciałabym mieć jakieś porównanie jak będę szukać czegoś z mężem
u mnie to głównie mąż się tym zajmował
ja na pewno chciałam, żeby wózek miał dobrą amortyzację, dużą gondolę, duży kosz na zakupy, spacerówkę rozkładaną na płasko z możliwością montażu w dwóch kierunkach jazdy, w miarę lekki stelaż i proste składnie.
i duuużo innych pierdół
ja bardziej chciałam kupić Mutsy iGO, ale mąż powiedział, że stelaż jest słabo wykonany - dużo małych, wystających elementów itp. Poza tym mały kosz na zakupy i mała gondola.Alphelia lubi tę wiadomość
-
KarolinaDe wrote:u mnie to głównie mąż się tym zajmował
ja na pewno chciałam, żeby wózek miał dobrą amortyzację, dużą gondolę, duży kosz na zakupy, spacerówkę rozkładaną na płasko z możliwością montażu w dwóch kierunkach jazdy, w miarę lekki stelaż i proste składnie.
i duuużo innych pierdół
ja bardziej chciałam kupić Mutsy iGO, ale mąż powiedział, że stelaż jest słabo wykonany - dużo małych, wystających elementów itp. Poza tym mały kosz na zakupy i mała gondola.
To masz fajnego męża pod tym kątem Mój na razie jest sceptycznie nastawiony do wielkości sumy wydatku na wózek :p Pewnie będę musiała "walczyć" o dobry sprzęt, dlatego szukam już sensownych argumentów haha
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia wrote:Jestem jeszcze biała w temacie wózków, ale muszę przyznać, że ceny za nówkę tych modeli co podajecie są ogromne możecie mi podpowiedzieć co decyduje o wybraniu przez Was danego modelu? Chciałabym mieć jakieś porównanie jak będę szukać czegoś z mężem
Akurat ten quinny, ktory zamierzam kupic jest dosc tani ;p
Wczesniej moim wyborem byl Bugaboo Cameleon - cena za wybrany kolor + pierdoly typu folia, moskitiera itp - 5000zł. Ale stwierdzilam, że rodzę w polowie kwietnia, czyli na lato, dziecko nie bedzie potrzebowalo jakiejs mega ochrony przed mrozem, i na te 5-6 mcy nie oplaca sie kupowac takiego drogiego wozka, bo wiekszosc czasu bedzie jezdzilo w spacerowce. Wiec zdecydowalam sie na spacerowke z wkladka dla niemowlęcia. U mnie najwazniejsza jest waga wozka, ale tez porzadna amortyzacja, dobre kolka, skladanie wozka do malych rozmiarow, wyglad. Gdybym planowala wiecej dzieci to na pewno kupilabym bugaboo - waga tylko 9 kg calosci a jest piekny i mega porzadny. Ale nie planuję, wiec bedzie quinny.
-
Wózki za 3000-5000 zł według mnie są drogie, dlatego że widziałam takie funkcjonalne i porządne za 2000-2500 zł i stąd moje zastanowienia co jest takiego w tamtych droższych wózkach dla przykładu Bebetto Bressa albo Espiro Next Avenue a podane przez Was modele
Alphelia wrote:Wózki za 3000-5000 zł według mnie są drogie, dlatego że widziałam takie funkcjonalne i porządne za 2000-2500 zł i stąd moje zastanowienia co jest takiego w tamtych droższych wózkach dla przykładu Bebetto Bressa albo Espiro Next Avenue a podane przez Was modele
Jesli o mnie chodzi, to ogladajac wozki w internecie, pierwsze co robilam to sprawdzalam wage. Powyzej 10 kg odpadał. Jesli mial okolo 10 kg to czytalam o nim reszte informacji, a potem opinie uzytkownikow na kilku-kilkunastu stronach.
W moim przypadku, gdzie waga to podstawa, te co wymienilas odpadaja bo maja ponad 14 kg. Poczytaj opinie o tych wozkach, bo one powiedza najwiecej.
-
Jak szukam po Google opinii to w sumie znajduje mi tylko strony z możliwością kupna. O tym Espiro to czytałam artykuł recenzje, o bebetto to słyszałam tu z forum. Właśnie szukam jakiegoś rzetelnego portalu czy forum, gdzie ludzie wypowiadają się na temat wózków, żeby móc znaleźć coś wartościowego dla nas
nick nieaktualnyAlphelia wrote:To masz fajnego męża pod tym kątem Mój na razie jest sceptycznie nastawiony do wielkości sumy wydatku na wózek :p Pewnie będę musiała "walczyć" o dobry sprzęt, dlatego szukam już sensownych argumentów haha
Szukaj, szukaj. Moj kuzyn kupił na życzenie żony tanszy wózek, a później byla wściekła na siebie, bo wszystko trzeszczało i stukało:)
I już kupili nowy, lepszy:) chyba tez Quinny, ale nie wiem jaki modelWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 16:00
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlphelia wrote:Jak szukam po Google opinii to w sumie znajduje mi tylko strony z możliwością kupna. O tym Espiro to czytałam artykuł recenzje, o bebetto to słyszałam tu z forum. Właśnie szukam jakiegoś rzetelnego portalu czy forum, gdzie ludzie wypowiadają się na temat wózków, żeby móc znaleźć coś wartościowego dla nas
-
Moj maz na szczescie sie nie odzywa ;p Wiadomo, że znam nasz budzet i mozliwosci wiec dostosowuje do tego. Ogolnie nie zamierzam na dziecku oszczedzac, ale tez przesadzac nie bede. Nie bede kupowac zbednych rzeczy typu mis szumis ;p Ubranka ladne i porzadne (nowe) ale nie duzo, bo i tak polowy dziecko nie zalozy. Łózeczko zwykle, biale, proste, bez zadnych baldachimow itp
-
Tez sie wachalam co do decyzji wczesniejszego kupna, ale w koncu sie zdecydowalismy, glownie z powodu ceny. Teraz nie zaluje, mam juz jedno z glowy przynajmniej. Wozek kupilismy jak bylam w 18 tygodniu
Pozdrawiam!KarolinaDe lubi tę wiadomość
Foxy -