X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Zmiana ruchów Maleństwa..
Odpowiedz

Zmiana ruchów Maleństwa..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasiulek89 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    bardzo proszę Was o radę ponieważ w 18 tygodniu zaczęłam czuć ruchy mojego Maleństwa (pierwsza ciąża), początkowo były bardzo delikatne ale zazwyczaj pojawiały się codziennie rano i wieczorem i z czasem stawały sie coraz silniejsze. Kilka dni temu czułam je już stosunkowo mocno, od czasu do czasu jakby "wypychanie" :-) Od wczoraj od rana natomiast ruchy się zmieniły, stały się znowu zdrcydowanie żadsze i delikatniejsze (lekkie "smyranie" jak na początku)...Byłam wczoraj u lekarza ponieważ do tego doszedł mi ból podbrzusza...Lekarz wybadał wszystko i okazało się, że długość szyjki jest na granicy normy ale tętno Dzidzi w porzadku..czy zmiana ruchów jest normalna? Dodam że rozpoczęliśmy wczoraj 20 tydzien..

Kasiulek89
  • ulola Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja dzidzia jest jeszcze malutka i ma dużo miejsca w brzuchu. Może być tak, że odplynela w jakiś inny rejon niż ostatnio, obróciła się tak, że słabiej czujesz-czasami maluch się obraca i wali w kręgosłup czego nie czujemy. Jeśli masz łożysko z przodu to mogła np ukryć pod nim nóżki co też osłabi odczuwanie ruchów. Poza tym może mieć np leniwy dzień i nie ma ochoty na szaleństwa. Ja poczułam ruchy później niż Ty i nawet koło 23 tygodnia moja malutka potrafiła mieć 2 dni odpoczynku- jakieś lekkie smyranie i tyle. Czasami działała czekolada i lekkie zaczepki do brzuszka a czasami nic nie działało.Odzywala się jak chciała a ja nieraz odchodzilam od zmysłów co z nią. Do tej pory po 1 dniu szaleństwa ma 2 spokojniejsze dni. Aha jest jeszcze opcja że wariuje jak Ty śpisz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 13:49

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ