Zmiana ruchów Maleństwa..
-
Dziewczyny,
bardzo proszę Was o radę ponieważ w 18 tygodniu zaczęłam czuć ruchy mojego Maleństwa (pierwsza ciąża), początkowo były bardzo delikatne ale zazwyczaj pojawiały się codziennie rano i wieczorem i z czasem stawały sie coraz silniejsze. Kilka dni temu czułam je już stosunkowo mocno, od czasu do czasu jakby "wypychanie" Od wczoraj od rana natomiast ruchy się zmieniły, stały się znowu zdrcydowanie żadsze i delikatniejsze (lekkie "smyranie" jak na początku)...Byłam wczoraj u lekarza ponieważ do tego doszedł mi ból podbrzusza...Lekarz wybadał wszystko i okazało się, że długość szyjki jest na granicy normy ale tętno Dzidzi w porzadku..czy zmiana ruchów jest normalna? Dodam że rozpoczęliśmy wczoraj 20 tydzien..Kasiulek89 -
Twoja dzidzia jest jeszcze malutka i ma dużo miejsca w brzuchu. Może być tak, że odplynela w jakiś inny rejon niż ostatnio, obróciła się tak, że słabiej czujesz-czasami maluch się obraca i wali w kręgosłup czego nie czujemy. Jeśli masz łożysko z przodu to mogła np ukryć pod nim nóżki co też osłabi odczuwanie ruchów. Poza tym może mieć np leniwy dzień i nie ma ochoty na szaleństwa. Ja poczułam ruchy później niż Ty i nawet koło 23 tygodnia moja malutka potrafiła mieć 2 dni odpoczynku- jakieś lekkie smyranie i tyle. Czasami działała czekolada i lekkie zaczepki do brzuszka a czasami nic nie działało.Odzywala się jak chciała a ja nieraz odchodzilam od zmysłów co z nią. Do tej pory po 1 dniu szaleństwa ma 2 spokojniejsze dni. Aha jest jeszcze opcja że wariuje jak Ty śpisz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 13:49
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -